Σε συμφωνία για συντονισμένη δράση προχώρησαν ΔΕΗ, LeasePlan Hellas και Volvo Car Hellas με στόχο την υλοποίηση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CEO Clubs Greece.

Πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ, LeasePlan Hellas και Volvo Car Hellas, κορυφαίες εταιρείες στους κλάδους τους, προχωρούν από κοινού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στα μέλη του CEO Clubs Greece, με βάση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτει η κάθε μια στον δικό της τομέα.

Με σύνθημα «Το μέλλον είναι Hλεκτρικό. Σας συνδέουμε. Οδηγείστε» οι τρεις εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν στα μέλη του CEO Clubs Greece το κοινό όραμα που μοιράζονται σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.  Mέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας θα αναδειχθούν τα οφέλη της Ηλεκτροκίνησης, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η θετική επίδραση στην υγεία και στον τρόπο ζωής, το χαμηλότερο κόστος χρήσης, καθώς και η βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης.

Στο πλαίσιο των κοινών αυτών ενεργειών, τα μέλη του CEO Clubs Greece θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως και για τους τρόπους εύκολης μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση, να αποκτήσουν επαφή καθώς και να εξοικειωθούν με αυτή, τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Η ΔΕΗ, θα συν-διοργανώσει ημερίδες εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε θέματα ηλεκτροκίνησης για τα Μέλη του CEO Clubs, και επιπλέον θα παρέχει στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ολοκληρωμένες εταιρικές ή/και οικιακές λύσεις ηλεκτροφόρτισης για τα μέλη του οργανισμού.
  • Η LeasePlan θα στηρίξει τη συγκεκριμένη ενέργεια με δράσεις, όπως η παροχή «Dedicated Account Manager» στα μέλη του CEO Clubs Greece, ενώ ο ειδικός της LeasePlan Hellas για την ηλεκτροκίνηση θα είναι διαθέσιμος, ώστε να μπορεί να καθοδηγεί και να λύνει κάθε απορία. Επίσης, η LeasePlan θα μπορεί να μοιράζεται χρήσιμα reports και αποτελέσματα ερευνών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.
  • Συνεισφέροντας στη συνεργασία μέσω της παροχής προνομιακής επιδότησης τιμής στη LeasePlan και διαθέτοντας τον στόλο των Volvo Recharge μοντέλων της για test drive στα μέλη του CEO Clubs, η Volvo Car Hellas θα συστήσει σε ένα απαιτητικό κοινό τα εξελιγμένα μοντέλα Volvo, που κάνουν πράξη το πέρασμα στην ηλεκτρική εποχή.

Η Γεωργία Καρτσάνη, ιδρυτής και Προέδρος του CEO Clubs Greece, δήλωσε ότι: «Το CEO Clubs Greece ανοίγοντας αυτή την χρονιά την αυλαία της δεύτερης δεκαετίας λειτουργίας του με ανανεωμένη στρατηγική εμπνευσμένη από το μέλλον συμμετέχει ενεργά στα κύματα της αλλαγής στηρίζοντας με δράσεις & στοχευμένες ενέργειες όπως αυτή για ένα βιώσιμο & καλύτερο μέλλον για το Περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω την ΔΕΗ, LeasePlan Hellas και Volvo Car Hellas για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης και της ηλεκτροκίνησης!»

Ο Γεώργιος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, δήλωσε σχετικά: «Η ΔΕΗ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον εξηλεκτρισμό τομέων όπως οι μεταφορές, μέσω της εγκατάστασης αξιόπιστων υποδομών φόρτισης πανελλαδικά αλλά και την προώθηση των αναγκαίων στρατηγικών συνεργασιών για την προώθησή τους. Βασικός μας στόχος η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα που αποτελεί ζωτική συνθήκη για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και τη μετάβαση σε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο κινητικότητας. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Οι πρωτοβουλίες μας συνεχίζονται με θετικό πρόσημο και εντείνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία της ΔΕΗ με τη LeasePlan Hellas και Volvo Car Hellas, με στόχο την προώθηση των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Για τη ΔΕΗ η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση και ευκαιρία, μια επένδυση για το παρόν και το μέλλον και τα μέλη του CEO Clubs Greece είναι ένας σημαντικός πρεσβευτής αυτής της πρωτοβουλίας».

Ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε ότι: «Η σύναψη συνεργασίας μεταξύ της LeasePlan Hellas, της ΔΕΗ και της Volvo Car Hellas για την  προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα μέλη του CEO Clubs Greece, ενός οργανισμού που έχει ως μέλη στελέχη από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες στην Ελλάδα, μας γεμίζει χαρά αφού θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας. Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη στρατηγική μας δέσμευση να πετύχουμε καθαρές εκπομπές ρύπων (net zero tailpipe emissions) από τον χρηματοδοτούμενο στόλο της εταιρείας  παγκοσμίως έως το 2030».

O Νίκος Γιαννουσάς, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, επισήμανε: « Η Volvo οραματίζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί ήδη με ταχύτατα βήματα το ηλεκτρικό μέλλον στις μετακινήσεις. Οδηγούμε τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και αλλάζουμε σε όλα τα επίπεδα τον τρόπο που λειτουργούμε για να μειώσουμε την επίπτωση στο περιβάλλον. Αυτή η αντίληψη διαπνέει και τη συγκεκριμένη δράση στην οποία συμμετέχουμε ως Volvo Car Hellas. Νιώθουμε χαρά που συμβάλλουμε στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης ανάμεσα στα μέλη του CEO Clubs Greece, διευκολύνοντας την επαφή τους με τη σειρά των εξαιρετικών αυτοκινήτων μας.

Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs International, ενός από τα μεγαλύτερα Business Clubs παγκοσμίως, με πάνω από 15.000 μέλη. Το  CEO Clubs Greece, μετά από 11 χρόνια δράσης, σήμερα αναγνωρίζεται  ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEO ’s and Επιχειρηματιών στη χώρα μας,  μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής.

Σκοπός του CEO Clubs Greece είναι  η αέναη αναβάθμιση της ζωής των μελών του και η  ενίσχυση της επιρροής τους στο υγειές επιχειρείν,   εμπνέοντας τους να επανεξετάζουν, αναθεωρούν και  συν-δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για τους ανθρώπους τους, τους οργανισμούς τους και συνολικά την κοινωνία.

Μέσα από τα Forum και τα Circles τα οποία διοργανώνει, καλλιεργεί την γνώση, την ουσιαστική δικτύωση και προάγει την εξωστρέφεια με αποτέλεσμα να αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών που διαρκώς επιδιώκουν την βελτίωση και την αριστεία μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας.

Σήμερα  το CEO Clubs Greece απαριθμεί 150 μέλη. Το σύνολο του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων τους ανέρχεται σε περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ της χώρας,

 

Προηγούμενο άρθροShell: Ο πρώτος ευρωπαϊκός κόμβος κινητικότητας EV
Επόμενο άρθροΤο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η κινητικότητα