Shell: Ο πρώτος ευρωπαϊκός κόμβος κινητικότητας EV

Η Shell λανσάρει τον πρώτο της ευρωπαϊκό κόμβο ηλεκτρικής κινητικότητας B2B στο Παρίσι. Με στόχο τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα διαμοιρασμού αυτοκινήτων (car sharing), ride hailing και τελικής παράδοσης, οι κόμβοι κινητικότητας B2B της Shell θα παρέχουν στους οδηγούς ειδικές υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Ο πρώτος κόμβος, που αποτελείται από οκτώ ταχυ-φορτιστές, άνοιξε στο κέντρο του Παρισιού, στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. Σηματοδοτεί την εισαγωγή της της Shell στο λιανικό εμπόριο στο Παρίσι – και την απαρχή δραστηριότητας της Shell Recharge στη Γαλλία. Ο δεύτερος κόμβος, κοντά στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2021. Εκπρόσωπος της Shell δήλωσε ότι αυτός ο δοκιμαστικός κόμβος θα χρησιμεύσει ως σχέδιο για την εγκατάσταση των μελλοντικών δραστηριοτήτων της Shell.

Επιχειρήσεις, όπως στόλοι, οδηγοί ταξί και εταιρείες εκμετάλλευσης επαγγελματικών οχημάτων θα μπορούν να εγγραφούν για να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Η Shell θα δοκιμάσει επίσης μια σειρά από νέες υπηρεσίες και προσφορές στους πελάτες της οι οποίες θα διατεθούν σταδιακά. Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές για προ-κράτηση σημείων φόρτισης, αναψυκτικών και σέρβις αυτοκινήτου.

Αυτό το λανσάρισμα γίνεται μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της Shell για επιτάχυνση του μετασχηματισμού της σε πάροχο ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών μηδενικών εκπομπών, για τους επαγγελματίες πελάτες της. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την αύξηση του παγκόσμιου δικτύου EV σε περίπου 500.000 σημεία φόρτισης έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων 30.000 δημόσιων σημείων φόρτισης στις εγκαταστάσεις της λιανικής και σε προορισμούς τρίτων. Ο μετασχηματισμός του τομέα κινητικότητας αποτελεί σημαντική ευκαιρία για απανθρακοποίηση των πόλεων.

“Το άνοιγμα αυτού του πρώτου κόμβου φόρτισης ανταποκρίνεται στη δέσμευσή μας για ηλεκτρική κινητικότητα στη Γαλλία και θα υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση του τομέα των μεταφορών. Αποτελεί επίσης ευκαιρία επιστροφής της μάρκας Shell στο κέντρο του Παρισιού, για να υποστηρίξει τους διαχειριστές στόλων στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ώστε να βοηθήσουν την πόλη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μείωση των εκπομπών CO2», δήλωσε ο Vincent Baril, Πρόεδρος της Shell Γαλλίας.

Προηγούμενο άρθροFord: θα ξεκινήσει την παραγωγή νέου LCV στη Ρουμανία
Επόμενο άρθροΠροώθηση ηλεκτροκίνησης στα μέλη του CEO Clubs Greece