Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία EV Polestar ανακοίνωσε σειρά συμφωνιών με παγκόσμιους προμηθευτές για παραγωγή του πρώτου πραγματικά κλιματικά ουδέτερου αυτοκινήτου (ZEV) προς ενίσχυση των στόχων της μηδενικών εκπομπών.

Οι νέες συνεργασίες της αλυσίδας εφοδιασμού περιλαμβάνουν τη γερμανική εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων ZF Friedrichshafen και τη σουηδική εταιρεία χάλυβα SSAB. Η Polestar έχει επίσης υπογράψει δηλώσεις πρόθεσης με τη νορβηγική εταιρεία αλουμινίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Norsk Hydro, τον προμηθευτή συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων Swedish Autoliv, την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συστημάτων και τηλεπικοινωνίας LG Corp και την εταιρεία συστημάτων φωτισμού και ηλεκτρονικών ZKW Group.

Η παγκόσμια απήχηση της Polestar αποτελεί και μήνυμα προς την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να επιταχύνει τις προσπάθειες ηλεκτροκίνησης. Η Polestar, η οποία δημοσίευσε απολογισμό αποτυπώματος άνθρακα των ηλεκτρικών της οχημάτων, σε αντίθεση με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, επεσήμανε τη σημασία της αλληλεγγύης για την επίτευξη των στόχων μηδενικών εκπομπών.

«Ήταν σαφές εξ αρχής πως δεν επρόκειτο για μοναχική αποστολή και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την τόσο ισχυρή σύνθεση ενδιαφερόμενων συνεργατών», σχολίασε ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath.

Οι Αξιολογήσεις Κύκλου Ζωής βοήθησαν την Polestar να εντοπίσει τα εξαρτήματα και τις διαδικασίες που προκαλούν εκπομπές άνθρακα και πρέπει να αντικατασταθούν.

Οι συμφωνίες με παγκόσμιους προμηθευτές θα παρέχουν στην Polestar υλικά με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, όπως ελαστικά, μέταλλα, ψηφιακά συστήματα και εξαρτήματα ασφαλείας.

  • Η SSAB θα προμηθεύει χάλυβα με επεξεργασία άνευ ορυκτών, βοηθώντας την Polestar να αντικαταστήσει τον συμβατικό χάλυβα, αλλά και άλλα υλικά του αυτοκινήτου,
  • Η Norsk Hydro, η μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, θα βοηθήσει την Polestar να στραφεί σε αλουμίνιο μηδενικού άνθρακα,
  • Η ZF θα προάγει την καινοτομία των ηλεκτρικών Polestar, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση των συστημάτων και μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και την χρήση πόρων,
  • Η Autoliv θα παρέχει ζώνες ασφαλείας και αερόσακους μηδενικών εκπομπών για τα αυτοκίνητα Polestar, βελτιώνοντας την ασφάλεια μέσω εξάλειψης εκπομπών CO2,
  • Η ZKW, προμηθευτής φωτισμού αυτοκινήτων, θα εξοπλίσει τα ηλεκτρικά Polestar με κλιματικά ουδέτερα ηλεκτρικά συστήματα ελέγχου και καλωδιώσεις.
Προηγούμενο άρθροΗ Bosch εξαγοράζει την Atlatec
Επόμενο άρθροΤο Kia EV6 ανακηρύχθηκε Car of the Year 2022