Η Bosch επεκτείνει την τεχνογνωσία της στην αυτόνομη οδήγηση και ενισχύει τη θέση της στην αγορά με την εξαγορά της Atlatec.

Η Atlatec GmbH, με έδρα την Καρλσρούη της Γερμανίας, πρόκειται να γίνει μέρος του τμήματος Cross-Domain Computing Solutions της Bosch ως ανεξάρτητη εταιρεία.

Η Bosch και η Atlatec έχουν πλέον υπογράψει συμφωνίες για το σκοπό αυτό. Η Atlatec είναι ένας από τους πιο καινοτόμους παρόχους ψηφιακών χαρτών υψηλής ανάλυσης στον κόσμο για υποβοήθηση οδηγού και αυτόνομη οδήγηση. Η εταιρεία, η οποία αποσχίστηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης το 2014, απασχολεί περίπου 25 άτομα στη Γερμανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Atlatec διευρύνει περαιτέρω την τεχνογνωσία μας στον τομέα των ψηφιακών χαρτών υψηλής ανάλυσης και μας διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο. Καθιστά τη Bosch τη μοναδική εταιρεία που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της όλα τα απαραίτητα δομικά στοιχεία της αυτόνομης οδήγησης – από ενεργοποιητές και αισθητήρες μέχρι λογισμικό και χάρτες – από μία μόνο πηγή. Επεκτείνουμε έτσι συνεχώς την ισχυρή μας θέση σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Δρ. Mathias Pillin, πρόεδρος του τμήματος Υπολογιστικών Λύσεων μεταξύ Τομέων.

«Στη Bosch, βρήκαμε τον κατάλληλο συνεργάτη για εμάς καθώς κάνουμε το επόμενο βήμα για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο την τεχνογνωσία μας στην ψηφιακή χαρτογράφηση», δήλωσε ο Δρ. Henning Lategahn, CEO της Atlatec GmbH. Όπως έχει συμφωνηθεί η τιμή αγοράς δεν θα αποκαλυφθεί. Η εξαγορά υπόκειται σε έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές.

Προηγούμενο άρθροΣυνέδριο για τη Συνδεδεμένη και Αυτόνομη Οδήγηση
Επόμενο άρθροPolestar: αυτοκίνητα ZEV σε όλο τον κύκλο παραγωγής