Το Διοικητικό Συμβούλιο της Volvo Cars αποφάσισε να εξετάσει τη δυνατότητα αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της εταιρείας στο χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης εντός του έτους.

Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars

Η τελική απόφαση εισαγωγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και δεν αποτελεί βεβαιότητα. Αποφασίστηκε επίσης η παράταση της σύμβασης του διευθύνοντος συμβούλου, Håkan Samuelsson, έως το τέλος του 2022.

Η πιθανότητα για IPO θα αποτελούσε ένα λογικό επόμενο βήμα στην πορεία της Volvo Cars στην κεφαλαιαγορά και θα επέτρεπε στους νέους μετόχους να συμμετάσχουν στο μέλλον της, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τον μετασχηματισμό της σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη μάρκα αυτοκινήτων.

«Υποστηρίξαμε τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της Volvo Cars την τελευταία 10ετία, επιτρέποντας στην εταιρεία να καταστεί πραγματικά premium μάρκα με βελτιωμένη κερδοφορία», δήλωσε ο Eric Li, Πρόεδρος της Zhejiang Geely Holding – μητρικής της Volvo Cars – και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. “Η Volvo Cars βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή θέση για συνεχή ανάπτυξη και πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ηλεκτροκίνησης και παροχή ασφαλών λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης. Σε περίπτωση εισαγωγής, η Geely Holding θα παραμείνει σημαντικός μέτοχος”.

«Μια πιθανή εισαγωγή στο χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης θα έδινε την ευκαιρία σε παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην πορεία μας να καταστούμε ηγέτες στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία premium και έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα θα συνεχίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες τα απαιτούμενα», ανέφερε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars.

Προηγούμενο άρθροΟ Dr. Matthias Jurytko CEO της cellcentric
Επόμενο άρθροΗ Siemens Mobility χρησιμοποιεί δεδομένα της HERE