To Groupe Renault ανακοίνωσε την οριστικοποίηση συμφωνίας για πιστωτική διευκόλυνση από τις Τράπεζες, ανώτατου συνολικού ποσού 5 δισ. ευρώ με την εγγύηση του γαλλικού κράτους.

Αυτή η πιστωτική διευκόλυνση, η οποία μπορεί να αντληθεί εν όλω ή εν μέρει, θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση των απαιτήσεων ρευστότητας του Groupe Renault, ώστε να ανταποκριθεί στην άνευ προηγουμένου κρίση, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι κύριοι όροι και προϋποθέσεις αυτής της πιστωτικής διευκόλυνσης είναι οι εξής:

  • Μέγιστο συνολικό ποσό 5 δισ. ευρώ, το οποίο μπορεί να αναληφθεί εν όλω ή εν μέρει και σε μία ή περισσότερες δόσεις, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
  • Αρχική περίοδο λήξης 12 μηνών, με επιλογή τριετούς παράτασης εκ μέρους της Renault.
  • Εγγύηση του γαλλικού κράτους έως και για το 90% του συνολικού ποσού δανεισμού ·
  • Συμμετέχουν οι ακόλουθες πέντε τράπεζες: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC France, Natixis και Société Générale.

Το Groupe Renault παρουσίασε στις 29 Μαΐου το σχέδιο μετασχηματισμού του, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη εξοικονόμησης άνω των 2 δισ. ευρώ για τρία χρόνια ώστε να θέσει τα θεμέλια για μια νέα ανταγωνιστικότητα.

Το σχέδιο θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της εταιρείας εστιάζοντας στη δημιουργία ρευστότητας, αλλά θα θέσει και τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του Groupe Renault, όπως επισημάνθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε και η προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου, που θα βασίζεται σε μέτρα επανεκπαίδευσης, εσωτερική κινητικότητα και εθελοντικές αποχωρήσεις και θα αφορά περίπου 4.600 θέσεις στη Γαλλία, στις οποίες θα προστεθεί η μείωση περισσότερων από 10.000 άλλων θέσεων στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ανακοίνωση αυτή πυροδότησε διαμαρτυρίες σε ορισμένα εργοστάσια, ωστόσο ο πρόεδρος του Ομίλου, Jean-Dominique Senard, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Προηγούμενο άρθροΜοτοσυκλέτες Yamaha Tracer 700 για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Επόμενο άρθροChief Compliance της Daimler ο Dr. Wolfgang Bartels