Η Avis σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων θα παρουσιάσει την πρώτη car sharing εφαρμογή στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis στην Ελλάδα, Ανδρέας Ταπραντζής, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στους δημοσιογράφους.

Τόνισε, ωστόσο, ότι βλέπει το car sharing ως στοχευμένη υπηρεσία άνεσης, μετεξέλιξη της ενοικίασης αυτοκινήτου, η οποία δεν ανταγωνίζεται τα ταξί, αφού ο ο πελάτης είναι ο οδηγός.

Η Avis επιβεβαίωσε για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης, που ακολουθεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας περαιτέρω την θέση της στην αγορά μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2019 έκλεισε στα 190 εκατ. ευρώ (έναντι 180 εκατ. το 2018), με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 95 εκατ. ευρώ (82,05 εκατ. πέρυσι) και κέρδη προ φόρων (PBT) 31 εκατ. ευρώ (27,18 εκατ. πέρυσι), ενώ η αξία ενεργητικού της εταιρείας σήμερα, ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Το 2019 η Avis προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και μεγέθυνση του στόλου της, ο οποίος ξεπέρασε τα 38.000 οχήματα. Με την αγορά 11.000 νέων οχημάτων, η εταιρία υλοποίησε το 10% των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά 30% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (leasing), οι οποίοι ξεπερνούν τις 8.000.

Η εφαρμογή www.myavis.gr, ξεπέρασε τις 4.000.000 επισκέψεις, ενώ το τμήμα διαχείρισης πελατών διαχειρίστηκε πάνω από 450.000 τηλεφωνικές κλήσεις και 220.000 emails, με τον δείκτη ικανοποίησης πελατών να φτάνει το 90%.

Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της Avis και στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (rent a car), με 80 σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατ. ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2019, ενισχύοντας ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Στο πλαίσιο της παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών, που εκσυγχρονίζουν τα δεδομένα στον κλάδο της μετακίνησης, η Avis ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων για να παρουσιάσει την πρώτη car sharing εφαρμογή στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, καθώς βρίσκεται ήδη στη διαδικασία πιλοτικής λειτουργίας του. Βασικός στόχος είναι, μέσω της εφαρμογής, η παροχή εύκολων λύσεων μετακίνησης για όλους μέσα στην πόλη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα αποσυμφόρηση του αστικού κέντρου, καθώς και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αθήνας.

Ο κ. Ταπραντζής, ανέφερε σχετικά: “Είμαστε υπερήφανοι που φέτος η Avis κλείνει 60 χρόνια πρωτοπορίας στην ελληνική αγορά. Άλλωστε, οι επιδόσεις μας το 2019, επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε συνεχώς σε νέες υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες και εξαιρετικό επίπεδο εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. Επιπλέον, η Avis πρωταγωνιστεί και στο smart mobility, εισάγοντας την πρώτη car sharing εφαρμογή”.

Προηγούμενο άρθροΗ Mercedes-Benz στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020
Επόμενο άρθροVolvo Group: συμμετέχει στη SITIS, τη σύμπραξη για την Ασφάλεια