Η MercedesBenz στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 θα παρουσιάσει αρκετά νέα προϊόντα: την αναβαθμισμένη E-Class, τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες της AMG, νέα μοντέλα της οικογένειας των συμπαγών υβριδικών και το Marco Polo / Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC). Το πρότυπο όχημα VISION AVTR θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά την παραμονή της εκδήλωσης.

Συναρπαστική νοημοσύνη για τις παγκόσμιες πρεμιέρες της E-Class και της AMG

Η ανανέωση της E-Class δεν σημαίνει μόνο παραγωγή μιας σειράς υβριδικών παραλλαγών, εκ των οποίων η μία θα παρουσιαστεί στη Γενεύη. Σημαίνει επίσης πιο δυναμικό σχεδιασμό, όπως το σπορ εξωτερικό Avantgarde, καθώς και την τελευταία γενιά Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist και πολλά άλλα. Η επανασχεδίαση είναι επίσης εμφανής στο εσωτερικό – για παράδειγμα, στο πλήρως ανασχεδιασμένο τιμόνι, διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις και στο σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience): ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών / 26 cm τοποθετημένες παράλληλα,  προσφέροντας μια εξαιρετική ευρεία άποψη. Η προοδευτικά αυξανόμενη ηλεκτροδότηση του κινητήρα αντιπροσωπεύει επίσης ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον. Η παραλλαγή AMG της E-Class θα παρουσιαστεί επίσης στη Γενεύη, όπως και δύο νέα SUV της Affalterbach.

Marco Polo – συμπαγές κάμπερ βαν, συνδεδεμένο έξυπνα

Το μικρό κάμπερ βαν της Mercedes-Benz παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020 με δύο έξυπνες “καινοτομίες”. Το διαισθητικό σύστημα ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience), γνωστό από διάφορα μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων της εταιρείας, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Marco Polo την άνοιξη του 2020. Το νέο σύστημα MBAC (Mercedes-Benz Advanced-Control) θα ενσωματωθεί ταυτόχρονα με την εισαγωγή του MBUX. Το MBAC επιτρέπει τη διεξαγωγή πλήθους λειτουργιών καμπίνας, όπως φώτα ή θέρμανση μέσω της οθόνης αφής ή μέσω εφαρμογής smartphone. Ως αποτέλεσμα, το Marco Polo μετατρέπεται σε έξυπνο σπίτι με ρόδες.

VISION AVTR – Ένα πρότυπο όχημα έτοιμο για το Χόλυγουντ

Το VISION AVTR γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο “Meet Mercedes”. Το πρότυπο όχημα, του οποίου η συντομογραφία σημαίνει ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION, εμπνέεται από την ταινία Avatar του James Cameron και είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ μιας από τις πιο πρωτοποριακές μάρκες του κλάδου ψυχαγωγίας και της Mercedes-Benz. Ως ενσάρκωση των οραμάτων μελλοντικής κινητικότητας, το VISION AVTR προπορεύεται της εποχής του, όχι μόνο ως προς τον φουτουριστικό σχεδιασμό του. Παρέχει μια εντελώς νέα αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου, μηχανής και φύσης. Η επαναστατική τεχνολογία της μπαταρίας του χρησιμοποιεί μια οργανική κυτταρική χημεία με βάση το γραφένιο και είναι εντελώς απαλλαγμένη από σπάνιες γαίες και μέταλλα.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο Volkswagen Caddy: μεγαλύτερο και πιο συνδεδεμένο
Επόμενο άρθροΠιλοτικό πρόγραμμα car sharing στην Αθήνα από την Avis