Το Volvo Group συμμετέχει στη SITIS, τη Σύμπραξη Καινοτομίας και Ασφάλειας Μεταφορών Σουηδίας-Ινδίας, μια συνεργασία μεταξύ σουηδικών και ινδικών εταιρειών και ιδρυμάτων για τη σημαντική μείωση των ατυχημάτων.

Περισσότερα από 150.000 μοιραία οδικά ατυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία. Διαμορφώνεται συνεργασία μεταξύ σουηδικών και ινδικών εταιρειών και ιδρυμάτων για τη σημαντική μείωσή τους. Οι πληροφορίες που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου προκειμένου να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Το 2018, η Σουηδία και η Ινδία υπέγραψαν συμφωνία καινοτομίας. Η Σύμπραξη Καινοτομίας και Ασφάλειας Μεταφορών Σουηδίας-Ινδίας (SITIS) αποτελεί ισχυρό και σαφές παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο επιτελείται πράγματι η συνεργασία καινοτομίας μεταξύ των χωρών και μπορεί να δημιουργήσει παγκόσμιες αξίες στον τομέα της ασφάλειας.

Η SITIS εγκαινιάστηκε στη Στοκχόλμη, από τον Nitin Gadkari, Υπουργό Μεταφορών & Αυτοκινητοδρόμων της Ινδίας και τον Thomas Eneroth, Υπουργό Υποδομών της Σουηδίας, παρουσία των CEO και της Ανώτερης Διοίκησης διαφόρων σουηδικών και ινδικών εταιρειών, Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του συνεταιρισμού, καθώς και κρατικών εκπροσώπων.

Κορυφαίες ινδικές εταιρείες και ινστιτούτα με εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας συνδιαμόρφωσαν τη SITIS ως μακροπρόθεσμη πλατφόρμα καινοτομίας και κέντρο αριστείας για την έρευνα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η σύμπραξη SITIS θα ενισχύσει την κατανόηση της ασφάλειας κυκλοφορίας στην Ινδία και θα δώσει πληροφορίες για βασικές παρόμοιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις πιθανές λύσεις τους. Αυτό θα παράσχει μια μοναδική δυνατότητα ενημέρωσης και αξιολόγησης προτεραιοτήτων πολιτικής και τεχνολογίας.

“Γνωρίζουμε πως η οδική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ευημερίας και της ανάπτυξης και αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι του επιχειρησιακού μας μοντέλου. Όμως, το μεγαλύτερο κέρδος και ο λόγος για τον οποίο είμαι τόσο ικανοποιημένος που η SITIS έχει πλέον συσταθεί, είναι ότι μπορούμε τώρα να εμβαθύνουμε στη φιλοδοξία της Ινδίας για μείωση των μοιραίων οδικών ατυχημάτων και έτσι να φέρουμε θετικά αποτελέσματα σε μια βασική πτυχή για πρόοδο στη ζωή των ανθρώπων – την ασφαλέστερη κινητικότητα. Μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις γνώσεις για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για ασφάλεια σε άλλα μέρη του κόσμου, καθώς και στη Σουηδία. Τα ισχυρά σημεία της Ινδίας στον ψηφιακό χώρο και η συνεργασία μεταξύ κορυφαίων εταιρειών και ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των δύο χωρών – παρέχουν τον συνδυασμό δυναμικού για επιτάχυνση της προόδου στην ασφάλεια μέσω νέων και καινοτόμων λύσεων”, δήλωσε ο Martin Lundstedt, CEO του Volvo Group, εκ των ιδρυτών της SITIS.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμά πως, αφενός υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 θάνατοι ετησίως στους δρόμους της Ινδίας και αφετέρου η πρόοδος στη Σουηδία έχει τελματωθεί. Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό που παρέχεται από τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα: συνδεσιμότητα, ηλεκτροκίνηση, αυτοματισμοί, ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη (AI) – όπου η Ινδία πρόκειται να επιτελέσει το άλμα για εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων τεχνολογίας και συστημάτων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο Vikram Nair, Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) της Tech Mahindra, δήλωσε: “Η ίδρυση της SITIS αποτελεί απόδειξη του πώς η βιομηχανία και ο ακαδημαϊκός κόσμος μπορούν να συνεργαστούν με επιτυχία για να δημιουργήσουν αξία για τους πολίτες. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας κυκλοφορίας στην Ινδία και να προτείνουμε πιθανές λύσεις που θα συνιστούσαν μεταρρυθμίσεις πολιτικής για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτό απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όπου η κινητοποίηση των ενδιαφερομένων μερών και η εφαρμογή οικονομικά αποδοτικών μέτρων αποτελεί βασική πρόκληση. Η SITIS επιδιώκει την επίτευξη αυτού του στόχου συνδυάζοντας κορυφαίους οργανισμούς στον τομέα της ασφάλειας από τη Σουηδία και την Ινδία. Η οδική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των γενικών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη (SDG) του 2030 και τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος μεταφορών, αίροντας τα εμπόδια για κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία. Οι έντονες προσπάθειες για οδική ασφάλεια είναι απαραίτητες για τη στήριξη της φιλοδοξίας της Ινδίας να μειώσει κατά 50% τα μοιραία ατυχήματα στα επόμενα 10 χρόνια.

Μέλη αυτής της πλατφόρμας είναι εταιρείες και ινστιτούτα που πρωτοπορούν στον τομέα της ασφάλειας στους αντίστοιχους τομείς τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται εταίροι όπως οι Volvo Group, Autoliv, Ericsson, Manipal Hospitals, Altair, Saab και Tech Mahindra, καθώς και πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όπως: Ινστιτούτο Επιστημών της Ινδίας (IISc), Πρόγραμμα Έρευνας Μεταφορών και Πρόληψης Τραυματισμών, Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Δελχί (TRIPP, IITD), Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Chalmers, Ερευνητικά Ινστιτούτα RISE της Σουηδίας και Τεχνικές Αρχές του Ινστιτούτου Έρευνας Αυτοκίνησης της Ινδίας (ARAI) και το Σουηδικό Ινστιτούτο Έρευνας Εθνικών Οδών και Μεταφορών (VTI). Η πλατφόρμα θα περιλάβει επίσης την Ακαδημία Vision Zero της Σουηδικής Διοίκησης Μεταφορών, την Niti Aayog (Εθνικό Ίδρυμα Μετασχηματισμού της Ινδίας) και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Σουηδίας-Ινδίας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠιλοτικό πρόγραμμα car sharing στην Αθήνα από την Avis
Επόμενο άρθροΝέο Opel Insignia GSi με Προηγμένο Σύστημα AWD