Τον τίτλο του “Best SUV of the Year 2021” κατέκτησε το Peugeot 2008 στην Ουκρανία. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η μάρκα Peugeot κατακτά έναν από τους πλέον σημαντικούς τίτλους στο διαγωνισμό “Car of the Year”. Το Peugeot 508 είχε ψηφιστεί ως “Car of the Year 2020”.

Δεδομένου του lockdown στην Ουκρανία, η τελετή απονομής των βραβείων “Car of the Year 2021” πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο διαδικτυακά. Σε αυτή την ψηφοφορία, το Peugeot 2008 επικράτησε με εντυπωσιακό τρόπο έναντι των ανταγωνιστών του, και κέρδισε τον τίτλο του “Best SUV of the Year – Καλύτερου SUV της Χρονιάς 2021″.

Ο τίτλος αυτός που απονεμήθηκε στο Peugeot 2008 από την κριτική επιτροπή Ουκρανών αναγνωστών και επαγγελματιών δημοσιογράφων αυτοκινήτου, είναι ακόμα μία επιβεβαίωση της δέσμευσης της μάρκας να προσφέρει αυτοκίνητα και τεχνολογίες στο υψηλότερο επίπεδο, ανεξαρτήτως αγοράς.

Ο έξι κατακτήσεις του τίτλου Car of the Year (COTY) στην Ευρώπη, κατατάσσουν τα μοντέλα της Peugeot μεταξύ των κορυφαίων σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται από τα διεθνή ΜΜΕ. Στην Ουκρανία, η συγκεκριμένη -δεύτερη κατά σειρά επιτυχία- είναι το επιστέγασμα των εξαιρετικών επιδόσεων του Peugeot 2008, το οποίο με μερίδιο 9,7% στην κατηγορία, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο βάθρο των B-SUV.

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στην Ουκρανία η ανάδειξη του Car of the Year είναι ένας εθνικός αυτοκινητιστικός τίτλος. Κάθε χρόνο αξιολογούνται τα νέα αυτοκίνητα που εισάγονται στην τοπική αγορά. Τα 44 υποψήφια για το βραβείο COTY 2021 χωρίζονταν σε οκτώ κατηγορίες και συναγωνίστηκαν για δύο κύρια βραβεία: Passenger Car 2021 και Crossover / SUV 2021.

Το καλύτερο αυτοκίνητο σε καθεμία από τις οκτώ κατηγορίες επιλέχθηκε στη συνέχεια από τους αναγνώστες στο διαδίκτυο. Οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες του ειδικού τύπου επέλεξαν ομόφωνα το Peugeot 2008 ως το καλύτερο SUV του 2021, μεταξύ των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη χώρα αυτή.

Προηγούμενο άρθροΟι επιδόσεις της Mercedes-Benz Cars το α’ τρίμηνο
Επόμενο άρθροMichelin In Motion: Στρατηγική βιωσιμότητας για το 2030