Ο Carsten Isensee νέος πρόεδρος της SEAT από τις 7 Ιανουαρίου

Παραιτήθηκε ο Luca de Meo από πρόεδρος της SEAT. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Carsten Isensee.

Η SEAT ανακοίνωσε ότι ο Luca de Meo, κατόπιν αιτήσεώς του και με κοινή συμφωνία με τον Όμιλο Volkswagen, παραιτείται από τη θέση του ως Προέδρου της SEAT. Ο Luca de Meo θα παραμείνει μέλος του Ομίλου μέχρι νεοτέρας.

Ο αντιπρόεδρος της SEAT για τα Οικονομικά, Carsten Isensee, θα αναλάβει την προεδρία της SEAT επί του παρόντος, ενώ θα συνεχίσει να ασκεί τα μέχρι σήμερα καθήκοντά του.

Αυτές οι αλλαγές στην εκτελεστική επιτροπή της SEAT τίθενται άμεσα σε ισχύ σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2020.

Ο Carsten Isensee είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της SEAT για τα Οικονομικά από την 1η Ιουνίου 2019. Γεννήθηκε στο Ahnsen της Γερμανία το 1960 και έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Wilhelmshaven.

Έχει αναπτύξει όλη τη σταδιοδρομία του στον όμιλο Volkswagen, όπου και προσχώρησε το 1987. Από τότε έχει διατελέσει σε αρκετές θέσεις στο οικονομικό τμήμα της Volkswagen τόσο στην έδρα του Ομίλου στη Γερμανία, όσο και στη Σλοβακία, τη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία και την Κίνα.

Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Οικονομικών του Volkswagen Group China, θέση που κατείχε για τα τελευταία πέντε χρόνια. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εκπροσώπησε την εταιρεία προς την κεφαλαιαγορά και τις διαπραγματεύσεις με μετόχους, εταίρους, δημόσιους οργανισμούς, συνδικάτα και κυβερνητικές οργανώσεις. Επιπλέον, έχει υλοποιήσει διάφορα προγράμματα οργανωτικής αναδιάρθρωσης και στην Κίνα ασχολήθηκε επίσης με την ανάπτυξη έξυπνης κινητικότητας και ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Luca de Meo παραλαμβάνει τον Ιούνιο για λογαριασμό της SEAT το βραβείο “Ενέργεια και Βιωσιμότητα” από την Ισπανική Ένωση Αερίου (Sedigas)

Η παραίτησή του Luca de Meo ακολουθεί τη φήμη, που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στα Μέσα, σύμφωνα με την οποία του έχει προσφερθεί η θέση του CEO στη Renault, σε αντικατάσταση του απομακρυνθέντος Thierry Bollore.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της Nissan Motor για τον Carlos Ghosn
Επόμενο άρθροΗ Ferrari συμμετέχει στην ACEA