Η Volkswagen παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό βαν ID. Buzz, μακρού μεταξόνιου και τριών σειρών καθισμάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

  • Το Spacey, το νέο ID. Buzz μακρού μεταξόνιου είναι από τα πλέον ευρύχωρα ηλεκτρικά οχήματα, με χώρο έως και επτά ατόμων και μεγάλο χώρο αποσκευών
  • Σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης: το ID. Το ID. Buzz μακρού μεταξόνιου θα διατίθεται προαιρετικά στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική με την νέα μπαταρία 85 kWh και τον νέο ηλεκτροκινητήρα 210 kW
  • Samba Bus σύγχρονης εποχής: η νέα πανοραμική ηλιοροφή ηλεκτρονικά ελεγχόμενης σκίασης είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασκευαστεί από την Volkswagen

Η έκδοση μακρού μεταξόνιου του ID Buzz, που παρουσιάστηκε στην Ευρώπη το 2022 διαθέτει μια επιπλέον σειρά καθισμάτων, μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη ισχύ.

Η Volkswagen θα προσθέσει την έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού van ID Buzz, τριών σειρών καθισμάτων, μακρού μεταξόνιου, στην ευρωπαϊκή και βορειοαμερικανική γκάμα της το 2024.

Το ID Buzz με στυλ ρετρό, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW, έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη πέρυσι, σε επιβατική και επαγγελματική έκδοση.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ηλεκτροκινητήρα με κίνηση στους πίσω τροχούς ισχύος 210 κιλοβάτ (286 ίππους) ή την τετρακίνητη έκδοση GTX των δύο κινητήρων και 330 ίππων. Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις διαθέτουν πλέον κινητήρα 150 kW.

Το μέγεθος της μπαταρίας θα αυξηθεί στις 85 kWh από 77 kWh. Η VW αναφέρει αυτονομία περίπου 415 χλμ για την έκδοση μονού κινητήρα και ελαφρώς μικρότερη για την δικινητήρια έκδοση.

Το Buzz τριών σειρών καθισμάτων έχει μήκος 4962 χιλ., 250 χιλ. μακρύτερο από το μοντέλο δύο σειρών, με αντίστοιχη επιμήκυνση μεταξονίου.

Δεν αναφέρθηκαν τιμές, αλλά το ID Buzz βραχέως μεταξονίου ξεκινά από περίπου 55.000 ευρώ στη Γερμανία, για την έκδοση Cargo και 65.000 ευρώ για την πενταθέσια έκδοση Pro.

Στην Ευρώπη, το ID Buzz μακρού μεταξόνιου θα επεκτείνει την γκάμα των πιθανών εφαρμογών του, ανέφερε η Volkswagen, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Είναι πιθανή μια έκδοση camper, σύμφωνα με αναφορές..

Το ID Buzz μακρού μεταξόνιου μπορεί να παραγγελθεί με ξεχωριστά καθίσματα αντί δεύτερης σειράς, με εξαθέσια διαμόρφωση. Η δεύτερη και τρίτη σειρά αναδιπλώνονται και η τρίτη σειρά μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία CARIAD και Cisco
Επόμενο άρθρο13 – 30 Ιουνίου το Audi on Tour Dream Edition