Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Concept SUV της Suzuki, eVX. παρουσιάστηκε στην έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία, στις 11 Ιανουαρίου 2023.

Το eVX της Suzuki είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025. Πρόκειται για ένα BEV μοντέλο που συνδυάζει το ισχυρό DNA 4×4 της Suzuki με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των πιο σύγχρονων BEV. Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι φουτουριστικός, κοιτάζει με δυναμισμό το μέλλον διατηρώντας ταυτόχρονα τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία των SUV της μάρκας. “Αυτό τo concept car αναπτύχθηκε για να μεταφέρει την 4×4 κληρονομιά της μάρκας στη νέα εποχή του ηλεκτρισμού διατηρώντας την αυθεντική οδηγική εμπειρία ενός γνήσιου Suzuki SUV” αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της Auto Expo 2023, o πρόεδρος της Suzuki Motor Corp. Suzuki Toshihiro ανέφερε χαρακτηριστικά “Είμαι ενθουσιασμένος για την αποκάλυψη του eVX, του πρώτου παγκόσμιας εμβέλειας EV SUV της Suzuki. Πρωταρχικό μέλημα του Suzuki Group αποτελεί η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για αυτό εφαρμόζουμε μία σειρά από μέτρα παγκόσμιας κλίμακας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου”.

“Στη Suzuki συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, προϊόντα εξέχουσας αξίας βελτιώνοντας συνεχώς τον τρόπο ζωής και μετακίνησης”.

Η Suzuki προσφέρει μοντέλα SUV όπως το Grand Vitara και το S-CROSS σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το eVX έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2025. Οι προδιαγραφές που αναφέρει η εταιρεία, είναι οι εξής:
Συνολικό Μήκος 4.300mm x Πλάτος 1.800mm x Ύψος 1.600mm
Χωρητικότητα μπαταρίας: 60 kWh
Αυτονομία: 550 χλμ (μετρημένη σε τροποποιημένο κύκλο οδήγησης Ινδίας – MIDC)

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη θέση στα premium παγκοσμίως στην BMW
Επόμενο άρθροΈκθεση του ICCT για την υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών