Mary Barra, Πρόεδρος και CEO της GM

Η General Motors (GM), ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων των ΗΠΑ, θα καταστεί ουδέτερη άνθρακα. Η GM δεσμεύτηκε να επιτύχει ουδέτερο CO2 στα παγκόσμια προϊόντα και υπηρεσίες της έως το 2040, μετασχηματίζοντας το χαρτοφυλάκιό της σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) και άλλες τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών.

Η εταιρεία υπέγραψε επίσης, το Business Ambition Pledge for 1.5⁰C, μια επείγουσα έκκληση για δράση από έναν παγκόσμιο συνασπισμό του ΟΗΕ οργανισμών, επιχειρήσεων και ηγετών του κλάδου. Η GM έχει δεσμευτεί να θέσει επιστημονικούς στόχους (SBTi) για να καταστεί ουδέτερη άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στα επόμενα πέντε χρόνια, η GM θα επενδύσει 27 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, έναντι των 20 δισ. δολαρίων που είχαν προγραμματιστεί προ πανδημίας. Αυτό σημαίνει πως πάνω από το ήμισυ των κεφαλαιουχικών δαπανών της GM (και της ομάδας ανάπτυξης προϊόντων) θα αφιερωθεί σε προγράμματα EV και ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων.
  • Μέχρι το τέλος του 2025, το 40% των μοντέλων της GM στις ΗΠΑ θα είναι BEV και θα προσφέρει 30 μοντέλα BEV παγκοσμίως.
  • Η GM θα συνεχίσει να βελτιώνει την αποδοτικότητα καυσίμου των οχημάτων ICE.
  • Ακόμα, φιλοδοξεί να εξαλείψει τις εκπομπές εξατμίσεων των νέων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έως το 2035.
  • Θα προμηθεύεται 100% ανανεώσιμη ενέργεια για την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στις ΗΠΑ μέχρι το 2030 και παγκοσμίως μέχρι το 2035 – πέντε χρόνια νωρίτερα από τον προηγούμενο στόχο της.
  • Για να αντισταθμίσει τις απομένουσες εκπομπές, θα επενδύσει σε πιστώσεις άνθρακα ή συμψηφισμούς.
  • Η GM συνεργάζεται με την EVgo για να τριπλασιάσει το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης των ΗΠΑ, προσθέτοντας περισσότερους από 2.700 νέους γρήγορους φορτιστές έως το τέλος του 2025.

Η Mary Barra, Πρόεδρος και CEO της GM, δήλωσε: “Η GM ενώνει τις δυνάμεις της με κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ασφαλέστερος, πιο πράσινος και καλύτερος κόσμος. Προσκαλούμε και άλλους να συμμετάσχουν”.

Φωτογραφία: Steve Fecht για την General Motors

Προηγούμενο άρθροAudi Q5 Sportback και Audi SQ5 Sportback
Επόμενο άρθροΟ Christian Schüler ανέλαβε CEO της Athlon