Ο Christian Schüler (αριστερά) ανέλαβε CEO της Athlon, αντικαθιστώντας τον Gero Götzenberger (δεξιά) ο οποίος ανέλαβε παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής και μετασχηματισμού της Daimler Mobility

Ο Christian Schüler, μέχρι πρότινος Πρόεδρος & CEO της Banco Mercedes-Benz do Brasil, διαδέχθηκε τον Gero Götzenberger ως CEO της εταιρείας leasing αυτοκινήτων και επιχειρηματικής κινητικότητας Athlon από 1ης Φεβρουαρίου.

Η Athlon, μονάδα της Daimler AG που διαχειρίζεται η Daimler Mobility AG με έδρα την Ολλανδία, διαχειρίζεται περίπου 400.000 οχήματα σε όλη την Ευρώπη. Ο Gero Götzenberger εντάχθηκε στην Daimler Mobility στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, ως παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής και μετασχηματισμού.

Ο Christian Schüler εργάζεται στην Daimler Mobility από το 1996 κατέχοντας διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το 2010, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Compañía Financiera Argentina, και στη συνέχεια CEO στη Ρωσία και κατόπιν στη Βραζιλία, όπου ηγήθηκε της Banco Mercedes-Benz do Brasil από το 2017.

Ο Peter Zieringer, μέλος του ΔΣ της Daimler Mobility, υπεύθυνος για την περιοχή της Ευρώπης, δήλωσε: “Ευχαριστούμε τον Gero Götzenberger για τη μεγάλη συμβολή του στην ένταξη της Athlon στην Daimler Mobility και την ανάπτυξη της επιχείρησης στόλου πολλαπλών μαρκών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Christian Schüler θα συνεχίσει την ιστορία επιτυχίας της Athlon. Η ευρεία διεθνής ηγετική του εμπειρία και η εστίασή στους πελάτες θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτυχίας μας στον τομέα του στόλου”.

Ο Christian Schüler, δήλωσε από την πλευρά του: “Η Athlon έχει παράδοση πάνω από 100 χρόνια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην επιχείρηση στόλου και κινητικότητας αυτή τη στιγμή. Ανυπομονώ να διαμορφώσω μαζί με την ομάδα μας την επιχείρηση για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο τρόπο”.

Προηγούμενο άρθροΟυδέτερη άνθρακα η GM μέχρι το 2040
Επόμενο άρθροSunlight: νέα στρατηγική και νέα εταιρική ταυτότητα