Η κινεζική Great Wall Motor λανσάρει στην Κίνα το νέο εμβληματικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, το ORA R1. Το μικρό αυτοκίνητο πόλης θα κοστίζει μόνον 7600 – 9900 ευρώ μετά τις επιδοτήσεις και θα έχει περίπου 312 χλμ αυτονομίας, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Ning Shuyong, γενικός διευθυντής των αυτοκινήτων ORA και αντιπρόεδρος της Great Wall Motor, δήλωσε σχετικά με την κυκλοφορία του ORA R1: “Ως νεοεισερχόμενο στην αγορά, το ORA R1 προσφέρει στους οδηγούς μια άνευ προηγουμένου εμπειρία. Το ORA αντικαθιστά τον παραδοσιακό κινέζικο τρόπο που βασίζεται σε αντιπροσώπους, παραδοσιακές πωλήσεις, service, ανταλλακτικά και έρευνες (4S) με ένα δίκτυο που αποκαλείται ORA Home, με κέντρα εμπειρίας και έξυπνα καταστήματα στις κεντρικές επιχειρηματικές περιοχές των κινεζικών πόλεων. Επιπλέον, δημιουργείται ένα big data cloud ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που συλλέγονται από την εφαρμογή ORA, τον ιστότοπο αγορών ORA και το ηλεκτρονικό κατάστημα Tmall, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη πολλαπλών σεναρίων πωλήσεων και υπηρεσιών offline, καθώς και νέων υπηρεσιών μεταφορών, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τους επιβάτες”.

Βασισμένο στην σύλληψη του αρχικού οχήματος που παρουσιάσθηκε το 2018, το ORA R1 είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 33 kWh για αυτονομία έως και 312 χλμ. Ωστόσο, η Great Wall Motor χρησιμοποιεί το πρότυπο NEDC και, ως εκ τούτου, η πραγματική αυτονομία του αναμένεται να είναι πιο κοντά στα 241 χλμ.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο μόνο με έναν ηλεκτροκινητήρα 35 kW, ο οποίος είναι μικρός ακόμα και για ένα όχημα αυτού του μεγέθους, σύμφωνα με τους ειδικούς του electrek. Για παράδειγμα, τα Zero Motorcycles κυμαίνονται από 25kW έως 52kW. Η τελική ταχύτητα του ORA R1 αναμένεται να περιορίζεται σε περίπου 100 km / h, κάτι που θα είναι συμβατό με τους αστικούς του σκοπούς και περιστασιακή είσοδο σε αυτοκινητόδρομους.

Εκεί που το ORA R1 ξεχωρίζει είναι το κόστος του. Η Great Wall Motor λέει πως η “επιδοτούμενη τιμή του νέου μοντέλου, ORA R1, κυμαίνεται από 59.800 RMB έως 77.800 RMB” (7.610 έως 9.900 ευρώ περίπου).

Το αυτοκίνητο διατίθεται αυτή τη στιγμή και παραδίδεται με εγγύηση τριών ετών ή 120.000 χλμ για ολόκληρο το όχημα και εγγύηση οκτώ ετών ή 150.000 χλμ για τα βασικά παρελκόμενα. Είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, αλλά η Great Wall Motor ενδιαφέρεται να διαθέσει το νέο της ηλεκτρικό ORA και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σκοπός της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα ORA έως το 2020 με το subcompact ORA R1 τον Ιανουάριο του 2019 και το R2 το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Προηγούμενο άρθροH Citroën “κάνει ποδαρικό” στο 2019 με πολλές εκπλήξεις!
Επόμενο άρθροΛανσάρισμα τριών δοκιμαστικών προγραμμάτων 5G Corridor