Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: περιβαλλοντική δράση

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε περιβαλλοντική δράση και ευεξίας με τη συμμετοχή των εργαζομένων του.

Στόχος της δράσης ήταν η οικοδόμηση εταιρικής κουλτούρας βασισμένης στον εθελοντισμό με σκοπό την ενίσχυση της ευεξίας και της ευζωίας των ανθρώπων του ομίλου καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του πολιτισμού.

H περιβαλλοντική δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας που συνδυάζει πεζοπορία στο βουνό, επίσκεψη σε μνημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και αποκομιδή απορριμμάτων τείνει να γίνει θεσμός στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Αξιοποιώντας τον ανοιξιάτικο καιρό, οι εργαζόμενοι πέρασαν ένα υπέροχο και αναζωογονητικό πρωινό στη φύση στον Λόφο Πευκωτού και το Αρχαίο Κάστρο Λαθούριζας στον Νότιο Υμηττό.

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού “απογείωσε” τη συνολική εμπειρία της πεζοπορίας, τόσο με την αναλυτική ξενάγηση και καθοδήγηση που προσέφερε, όσο και με τις συμβουλές για θέματα προστασίας του βουνού από τις φωτιές και από συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τα δάση μας.

Η πεζοπορία περιλάμβανε επίσκεψη:

  • Στην Ακρόπολη του Αρχαίου Δήμου Αλών Αιξωνιδών στον λόφο Πευκωτό
  • Στα ορύγματα και τα ιταλικά πολυβολεία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου
  • Στο αρχαίο κάστρο Λαθούριζας

Ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός φωτογραφίας στον οποίον συμμετείχαν οι εργαζόμενοι ενισχύοντας την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και υγιούς συναγωνισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν «Έπαινο Συμμετοχής σε Δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας» και αναμνηστικό δώρο μία γλάστρα με βασιλικό.

H υπευθυνότητα και η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η φροντίδα για την ευεξία, την ευζωία, τη σωματική και ψυχική υγεία, αποτελούν πρακτικές πλήρως ενσωματωμένες στην εργασιακή κουλτούρα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Μέσω της δράσης αυτής υποστηρίχθηκαν οι Παγκόσμιοι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:

  • Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία,
  • Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση,
  • Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες,
  • Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά,
  • Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους
Προηγούμενο άρθροΙαπωνία – Ευρώπη: Σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών
Επόμενο άρθρο14ο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για την υπεύθυνη οδήγηση