Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές εσόδων και κερδών για ολόκληρο το τρέχον οικονομικό έτος.

Τα ενοποιημένα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,40 τρισ. γιεν στα 6,06 τρισ. γιεν, με τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 180,1 δισ. γεν φτάνοντας στα 336,7 δισ. Και αντιπροσωπεύοντας περιθώριο λειτουργικού κέρδους 5,6%. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 296,2 δισ. γιεν.

Αν και ο όγκος των πωλήσεων στην Κίνα μειώθηκε λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της επιταχυνόμενης μετάβασης σε νέας ενέργειας με επικεφαλής τις τοπικές μάρκες, οι πωλήσεις σε άλλες περιοχές αυξήθηκαν σημαντικά σε ετήσια βάση. Τα αυξημένα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη προήλθαν κυρίως από τη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση και τις υψηλότερες ενοποιημένες πωλήσεις μονάδων σε ετήσια βάση.

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τα οικονομικά αποτελέσματα της Nissan για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2023, υπολογιζόμενα με τη μέθοδο της καθαρής θέσης για την κοινοπραξία του ομίλου στην Κίνα.

Η Nissan αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2023, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω βελτίωση στις παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις (πλην Κίνας) και τα θετικά συναλλαγματικά οφέλη το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη προβλέπει καθαρή προσαρμογή εσόδων προς τα πάνω κατά 400 δισ. γιεν, αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 70 δισ. γεν στα (620 δισ. γιεν), ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά 50 δισ. γεν φτάνοντας τα 390 δισ. γεν.

Το ΔΣ της Nissan αποφάσισε να καταβάλει προμέρισμα 5 γιεν ανά μετοχή βάσει τν στοιχείων ρεκόρ της 30ης Σεπτεμβρίου 2023.

Ο πρόεδρος και CEO της Nissan, Makoto Uchida, δήλωσε: «Έχουμε κάνει σημαντικές βελτιώσεις σε ετήσια βάση στα λειτουργικά κέρδη κατά το τελευταίο έτος του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan NEXT. Αυτό μας τοποθετεί σε καλή πορεία για την επίτευξη των στόχων μας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Προχωρούμε επίσης σε στρατηγικές ενέργειες για να βελτιώσουμε τις δραστηριότητές μας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας τεσσάρων οχημάτων νέας ενέργειας από το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Συνδυαστικά, αυτά τα βήματα δείχνουν συνεχή πρόοδο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου οράματός μας, Nissan Ambition 2030.

Προηγούμενο άρθροΜητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.)
Επόμενο άρθροΗ φόρμουλα επιτυχίας της BYD στην Ευρώπη