Οι μετοχές της Tesla βρίσκονται ξανά σε άνοδο. Μετά από αρκετούς μήνες δυσαρέσκειας των επενδυτών, φαίνεται πως πλέον η εταιρεία κατάφερε να ξεφύγει από τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Σύμφωνα με την ανάλυση της eTrader[1], στο θετικό αποτέλεσμα του δευτέρου τριμήνου του 2019 οφείλεται η άνοδος των μετοχών της εταιρείας στην κεφαλαιαγορά.

Η αρχική ώθηση δόθηκε όταν ο Elon Musk δήλωσε στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας πως τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα μπορούσαν να σπάσουν ρεκόρ. Το μήνυμα τότε εκτόξευσε τις μετοχές κατά 26% σε δύο μόνο εργάσιμες μέρες.

Αυτό δεν αποτέλεσε απλώς μία προσπάθεια για την ικανοποίηση των επενδυτών και του κοινού. Μετά την αποκάλυψη των αποτελεσμάτων, τα νούμερα έδειξαν πως η Tesla είχε τη δυνατότητα να παραδώσει 51% περισσότερα αυτοκίνητα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Για την ακρίβεια, ο αριθμός ήταν 95.200 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla έσπασε ακόμη και το ρεκόρ από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όταν είχε παραδώσει 90.700 αυτοκίνητα στην αγορά. Η αντίδραση των κεφαλαιαγορών ακολούθησε σύντομα και οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 8%.

Μετά τη μείωση των εσόδων της Tesla κατά 31% στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και την υποβολή απωλειών της τάξης των 702 εκατ. δολαρίων, είναι λογικό τώρα η εταιρεία να προσπαθεί να ικανοποιήσει τους επενδυτές της πείθοντάς τους πως από τη μία η ζήτηση του μοντέλου είναι ακόμη υψηλή και από την άλλη η εταιρεία είναι ικανή να την καλύψει αποτελεσματικά.

Μέσα στο 2019, η αξία των μετοχών της εταιρείας μειώθηκε δραματικά. Πιο συγκεκριμένα, έφτασε περίπου στα 179 δολάρια ανά μετοχή στην αρχή του Ιουνίου. Τον τελευταίο μήνα οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 31% μετά τα πρόσφατα θετικά νέα και η αξία τους βρισκόταν περίπου στα 235 δολάρια ανά μετοχή. Για να δοθεί μια πιο σαφής εικόνα, τον Δεκέμβριο του 2018 η αξία κυμαινόταν περίπου στα 377 δολάρια ανά μετοχή.

[1] Η  eTrader παρέχει ολοκληρωμένες παγκόσμιες επενδυτικές υπηρεσίες. Η προσπάθεια της είναι να προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να διαπραγματεύονται Forex και CFD. Προτεραιότητα της eTrader είναι η ασφάλεια των πελατών της. Για τον λόγο αυτό συμμορφώνεται με τα υψηλά πρότυπα προστασίας όπως εφαρμόζονται στην Οδηγία για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID) και τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Η eTrader είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της Goldenburg Group Limited, μιας επενδυτικής εταιρείας της Κύπρου (CIF) η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό αδείας 242/14.

Προηγούμενο άρθροH Nissan για την 50η επέτειο της πρώτης προσσελήνωσης
Επόμενο άρθροΗ Κυριακή Μπιθαρά στην Jaguar Land Rover Ελλάδος