Αντιδρώντας στην έκτακτη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονωϊού COVID-19, η Οικογένεια Agnelli και οι εταιρείες του Ομίλου της, ανέλαβαν σειρά πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα, συνεργάζονται με την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να υποστηρίξουν τις μονάδες παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που έχουν νοσήσει ή θα νοσήσουν στο μέλλον.

Αναλυτικά:

  • Η Οικογένεια Agnelli δώρισε 10 εκατομμύρια ευρώ στην Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας που διαχειρίζεται την κρίση σε εθνικό επίπεδο, καθώς και στη Specchio dei Tempi /La Stampa (μια κοινωνική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πιεμόντε) με στόχο την αντιμετώπιση τον προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη του Τορίνο και η ευρύτερη περιοχή του Πιεμόντε λόγω του ιού.
  • Η EXOR και οι θυγατρικές εταιρείες της, Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari και CNH Industrial σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Ermenegildo Zegna και το Pesenti Group προμηθεύτηκαν ιατρικό υλικό από διάφορους προμηθευτές στο εξωτερικό, το οποίο θα μεταφέρουν άμεσα αεροπορικώς στην Ιταλία.
  • Η εταιρία μακροχρόνιας μίσθωσης Leasys (FCA BANK) παραχώρησε στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό και την ANPAS (την Ιταλική Ένωση Δημόσιας Αρωγής) στόλο οχημάτων για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων σε ασθενείς, ηλικιωμένους και γενικότερα σε όσους έχουν ανάγκη στην Ιταλία.
  • Οι EXOR, FCA, Ferrari και CNH Industrial παραμένουν σε στενή συνεργασία με την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών με στόχο τη συγκέντρωση ιατρικού υλικού σε παγκόσμιο επίπεδο και τη μεταφορά του στην Ιταλία.

Οι παραπάνω ενέργειες έρχονται να συμπληρώσουν επιπλέον πρωτοβουλίες όπως:

  • #DistantiMaUniti, μια πρωτοβουλία συγκέντρωσης πόρων που υποστηρίζεται από την ποδοσφαιρική ομάδα της Juventus και βρίσκεται στην πλατφόρμα gofundme (www.gofundme.com/f/distanti-ma-uniti-dona-insieme-alla-juventus)
  •  #restoascuola, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Agnelli σε συνεργασία με τη La Stampa και το Ίδρυμα Specchio dei Tempi με στόχο να στηριχθεί η διδασκαλία από απόσταση.
Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: τεράστιες οι προκλήσεις για το 2020
Επόμενο άρθροŠkoda AUTO: συμβουλές για χρήση αυτοκινήτου στην πανδημία