Με σκοπό την ενημέρωση για καλές πρακτικές στην οδική ασφάλεια, η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Γαλλία, το διήμερο 22 και 23 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μετέβησαν σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας στη Ρεν και το Παρίσι, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς από υπηρεσιακούς παράγοντες για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, τη σημαντική μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα και τη γενικότερη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παράλληλα με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών και την απλούστευση διαδικασιών προς όφελος των πολιτών, προγραμματίζουμε την περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη σημαντική βελτίωση των εθνικών επιδόσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Προς τον σκοπό αυτό, μελετάμε τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το τελευταίο διήμερο είχαμε την ευκαιρία με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα θετικά αποτελέσματα που έχει καταγράψει στη Γαλλία η χρήση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της κυκλοφορίας, με έμφαση στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Θα αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα και τις πληροφορίες που αποκομίσαμε από την επίσκεψή μας στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια, το οποίο ήδη υλοποιούμε».

 

Προηγούμενο άρθροΗ CEO της Peugeot, Linda Jackson, στο Global Fleet Summit
Επόμενο άρθροE-Transit: Μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση