Walter Mertl

Το Εποπτικό Συμβούλιο της BMW AG διόρισε τον Walter Mertl (49 ετών) νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνο για τα Οικονομικά.

Ο Walter Mertl αντικαθιστά τον Nicolas Peter (60 ετών), ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της BMW AG στις 11 Μαΐου 2023.

«Το BMW Group ήταν πολύ τυχερό που είχε έναν τόσο στρατηγικό CFO όπως ο Nicolas Peter», δήλωσε ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG. «Κατά τα τελευταία, εξαιρετικά ασταθή χρόνια, η εταιρεία επωφελήθηκε από τη βαθιά τεχνογνωσία και την εξαιρετικά ορθή του κρίση. Ο Nicolas Peter αξίζει τις θερμότερες ευχαριστίες μας για τις τρεις δεκαετίες επιτυχημένης διοίκησης που διαμορφώθηκε από το όραμά του και το επιχειρηματικό του πνεύμα: Έχει επιδείξει τεράστιες ηγετικές ικανότητες ενώ διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανάπτυξης του BMW Group, χρησιμοποιώντας τις εκτεταμένες γνώσεις του για την εταιρεία και το λειτουργικό περιβάλλον. Οι προσπάθειές του εξασφάλισαν την εξαιρετική φήμη της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές και στο ευρύτερο κοινό. Η εταιρεία οφείλει στον Nicolas Peter  ευγνωμοσύνη για τις σημαντικές προόδους στον μετασχηματισμό της – ενώ, ταυτόχρονα, παραμένει επικεντρωμένη στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της».

Nicolas Peter

Ο Nicolas Peter εργάζεται για το BMW Group για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2017. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της στρατηγικής του BMW Group, στην διεθνοποίηση της εταιρείας και στην πρόοδο του εκτεταμένου μετασχηματισμού προς την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση.

Ο Walter Mertl εντάχθηκε στο BMW Group το 1998 και κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στους τομείς Οικονομικών, Πωλήσεων και Εμπορικού στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλάμβανε την ευθύνη για κεντρικές λειτουργίες στις Οικονομικές Εκθέσεις του Ομίλου, την Εταιρική Λογιστική και στον Εταιρικό Έλεγχο. Τα τελευταία χρόνια, ήταν επικεφαλής ολόκληρου του τμήματος Εταιρικού Ελέγχου του BMW Group.

«Με περισσότερες από δύο δεκαετίες σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στους τομείς Οικονομικών και Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στο BMW Group, ο Walter Mertl έχει επιδείξει ολοκληρωμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και ηγετικές ικανότητες. Επί χρόνια, έχει ενσαρκώσει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη κερδοφορία κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού. Οι πολλές προηγούμενες διευθυντικές επιτυχίες του Mertl τον καθιστούν ικανό για τον μελλοντικό ρόλο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνο για τα Οικονομικά. Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι ο Walter Mertl θα ενισχύσει περαιτέρω την εστίαση της εταιρείας στην οικονομική ευρωστία», δήλωσε ο Norbert Reithofer.

Προηγούμενο άρθροΤύποι καυσίμων/ενέργειας νέων φορτηγών το 2022
Επόμενο άρθροJürgen Gundler – BMW, τελική λύση το υδρογόνο