Ο Toshihiro Mibe νέος πρόεδρος και CEO της Honda Motor
Ο Toshihiro Mibe νέος πρόεδρος -από τον Απρίλιο- και CEO -από τον Ιούνιο- της Honda Motor

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι ο Toshihiro Mibe, επί του παρόντος Senior Managing Director της εταιρείας, θα αναλάβει πρόεδρος από την 1η Απριλίου 2021.

Ο κ. Mibe θα διαδεχθεί τον Takahiro Hachigo, τον σημερινό πρόεδρο, ο οποίος θα παραμείνει προσωρινά στο ΔΣ. Ο Toshihiro Mibe έχει προγραμματιστεί να αναλάβει πρόεδρος και CEO μετά το ψήφισμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021, οπότε ο κ. Hachigo θα αποσυρθεί από την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια των περίπου έξι ετών από τότε που ανέλαβε την προεδρία το 2015, μπροστά σε μια περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ο κ. Hachigo διατύπωσε το όραμα της Honda για το 2030 και την οδήγησε σε μια πορεία «σταθεροποίησης υφιστάμενων δραστηριοτήτων» και «προετοιμασίας για μελλοντική ανάπτυξη». Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία αύξησε την αποδοτικότητα και ενίσχυσε τη λειτουργική της δομή στους τομείς της παραγωγής και της ανάπτυξης προϊόντων. Επιπλέον, επιδιώκοντας την «επιλογή και συγκέντρωση» των εταιρικών της πόρων, δημιουργήθηκε μια σταθερή βάση για το μέλλον, προετοιμάζοντας τη Honda για τη νέα εποχή.

Ο Toshihiro Mibe, 59 ετών, ο οποίος συνεργάστηκε με τον κ. Hachigo στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εργάζεται στην εταιρεία από το 1987.

«Εξετάζουμε τη χρήση εξωτερικής τεχνογνωσίας ή πιθανές συμμαχίες, μεταξύ άλλων δράσεων, για γρήγορη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο κ. Mibe σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε την ανάγκη ταχέως μετασχηματισμού της Honda.

Η Honda δραστηριοποιείται σε τρεις κύριους επιχειρηματικούς τομείς – μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και κινητήρες. Ιδιαίτερα γνωστή για τους οικονομικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, παρουσίασε το Honda e, το πρώτο της όχημα μπαταρίας μαζικής παραγωγής, τον περασμένο Αύγουστο. Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς άνθρακα, η οποία δεν θα βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα. Έχει δηλώσει ότι τα δύο τρίτα των πωλήσεών της έως το 2030, θα αποτελούνται από οχήματα νέας ενέργειας, όπως τα plug-in υβριδικά και κυψελών καυσίμου.

Η Honda είναι η εταιρεία που κάνει αυτό που πρέπει είχε δηλώσει κ. Mibe σε συνέντευξη του σχετικά με το όραμα της εταιρείας για μια κοινωνία υδρογόνου. «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και αυτό είναι που καθιστά τη Honda άξια ύπαρξης».

 

Προηγούμενο άρθροΗ BYD στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
Επόμενο άρθρο“Πράσινη” χρονιά το 2020 για τη LeasePlan