Η Nissan Motor Corp και η INFINITI Motor Corp ανακοίνωσαν το διορισμό του Taisuke Nakamura ως παγκόσμιου Επικεφαλής Σχεδιασμού της INFINITI, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ο κ. Nakamura, ο οποίος θα αναφέρεται στον Alfonso Albaisa, SVP Nissan Global Design, έχει διατελέσει Διευθυντής Σχεδιασμού της INFINITI, συμβάλλοντας στον σχεδιασμό της μάρκας από το 2018.

Ο Karim Habib, ο οποίος είναι ο σημερινός επικεφαλής σχεδιασμού της INFINITI, αποχωρεί από την εταιρεία επιδιώκοντας άλλες ευκαιρίες.

“Ο Taisuke Nakamura, ο οποίος αναφερόταν προηγουμένως στον Karim Habib, αναλαμβάνει έναν νέο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο ως επικεφαλής της σχεδιασμού της INFINITI, όπου θα συνεχίσει να διαμορφώνει το ηλεκτροκίνητο ταξίδι της μάρκας”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa. “Ως βασικό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού σχεδιασμού μας, ο Karim ήταν ένας βασικός συνεργάτης και ηγέτης που βοήθησε τη Nissan Motors να διαμορφώσει την ηλεκτροκίνηση της INFINITI. Περισσότερο από το έργο του στην INFINITI ήταν βασικό μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Global Design καθώς ενσωματώσαμε νέες τεχνολογίες, τις διαδικασίες και τις νέες κατευθύνσεις για τη Nissan και την INFINITI. Ως αξιόλογο μέλος της οικογένειάς μας του ευχόμαστε συνεχή επιτυχία, ευτυχία και ό,τι καλύτερο αναζητώντας νέα έμπνευση και επιτεύγματα εκτός της Nissan.

Ο Taisuke Nakamura είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια στρατηγική σχεδιασμού, καθώς και για το concept car και το σχεδιασμό του οχήματος παραγωγής. Εντάχθηκε στην Nissan Motor Co., Ltd. το 1993, μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Κιότο με B.A. στο σχεδιασμό προϊόντων. Έχει εργαστεί σε πολλά οχήματα Nissan και INFINITI καθώς και στο Nissan Design Europe στο Λονδίνο ως διευθυντής σχεδιασμού. Είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό EV concepts όπως το INFINITI QX Inspiration, το πρωτότυπο 10 και το Qs Inspiration, μεταξύ πολλών άλλων οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΗ Harley-Davidson παρουσιάζει νέα μοντέλα & τεχνολογίες για το 2020
Επόμενο άρθροΞεκινά η παραγγελιοληψία για το νέο Opel Astra