Τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz, Ford και FCA είχαν μια καλή χρονιά στη Βόρεια Αμερική, πωλώντας χιλιάδες LCV παράδοσης στην Amazon, τον κορυφαίο διαδικτυακό λιανοπωλητή της χώρας.

Από τότε που ανέπτυξε το δικό της δίκτυο παραδόσεων το 2018, η Amazon δημιούργησε έναν αυξανόμενο στόλο 30.000 βαν διανομής τελικής παράδοσης, ικανό να εξυπηρετεί περίπου τις μισές παραδόσεις της γιγαντιαίας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι τελευταίες προσθήκες στο στόλο LCV της Amazon θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την παράδοση μικρών συσκευασιών σε περιοχές με μετρό, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας συμβούλων Armstrong & Associates στο Bloomberg. “Θα υπάρξει μια ευκαιρία επειδή το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και τα δίκτυα αυτά αυξάνονται επίσης”.

Όπως και εκείνα των DHL, TNT, UPS και άλλων σημαντικών εταιρειών παράδοσης δεμάτων, τα οχήματα αυτά διαθέτουν συσκευές τηλεματικής – είτε ενσωματωμένες είτε από μετασκευή. Οι συνδεδεμένοι στόλοι, όπως αυτός της Amazon, επιτρέπουν την έξυπνη δρομολόγηση, την παρακολούθηση των αποστολών, τη βελτίωση της διαχείρισης των οχημάτων και την πρόβλεψη της συντήρησης. Στην περίπτωση των ηλεκτρικών βαν, η συνδεσιμότητα και η τηλεματική επιτρέπουν τον προγραμματισμό της φόρτισης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους συνδεδεμένους εμπορικούς στόλους, την παράδοση δεμάτων και τις λύσεις τελικής παράδοσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Connected Fleets Conference του 2020 στις Βρυξέλλες, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο άρθροΤo νέο Peugeot 2008 SUV στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤο BMW i3 Urban Suite στην CES 2020