Σχεδόν 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028 – αντί των 50 που είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως, σκοπεύει να παράγει ο Όμιλος Volkswagen, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε πλήρη εξισορρόπηση του CO2 μέχρι το 2050.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα απαλλαγής από τον άνθρακα για τον όμιλο Volkswagen υπογράφηκε ενώ ο Dr. Herbert Diess δήλωσε: “Η Volkswagen θα αλλάξει ριζικά. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσον αφορά τις βασικές τάσεις του μέλλοντος – ιδιαίτερα σε σχέση με την προστασία του κλίματος”.

“Η ηλεκτρική “επίθεση” της Volkswagen πρέπει να συνδυάζεται με την υποδομή και την πράσινη φορολογία, δήλωσε από την πλευρά της η ευρωπαϊκή “Transport & Environment“. Συγκεκριμένα, ο William Todts, executive director της T&E δήλωσε: “Πρόκειται για το πρώτο αξιόπιστο σχέδιο για το κλίμα από μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Η προσοχή της Volkswagen στα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταριών και η αποδοχή της ότι η συμφωνία του Παρισιού και οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν συμβαδίζουν είναι σωστή. Τώρα είναι η στιγμή να διασφαλίσουν οι κυβερνήσεις τη μεταρρύθμιση των φόρων και την εξασφάλιση των υποδομών φόρτισης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ταχεία μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που απαιτεί η κλιματική κρίση.”

Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο 2019
Επόμενο άρθροNissan και DOCOMO: Δοκιμή της τεχνολογίας I2V, με 5G σε κινούμενο όχημα