Ο Όμιλος Σφακιανάκη υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D&I (Diversity & Inclusion) για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Με την αποδοχή των όρων που υπαγορεύονται από τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ο Όμιλος Σφακιανάκη επιδεικνύει τη δέσμευσή του για την περαιτέρω καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών τους αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ισότητα και δικαιοσύνη.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη, ο οποίος απασχολεί περίπου 1500 εργαζόμενους σε 14 χώρες της Ευρώπης, έχει υιοθετήσει μια κουλτούρα που προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη δίνοντας ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις σε όλους ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος, καταγωγής, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.α.

Η Chief Human Resources Officer & Corporate Affairs του Ομίλου Σφακιανάκη, Ζέτα Ζιόβα, με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ανέφερε:

«Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, επισφραγίζουμε τη σημασία της καλλιέργειας ενός περιβάλλοντος όπου οι διαφορετικές απόψεις, προσεγγίσεις και πεποιθήσεις είναι ευπρόσδεκτες και αποδεκτές. Είμαστε υπερήφανοι που, από σήμερα, αποτελούμε μέλος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για  την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece,  Σταύρος Μηλιώνης, σημείωσε:

«Υποδεχόμαστε με χαρά τον Όμιλο Σφακιανάκη, ο οποίος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Όμιλος έχει μεγάλη ευαισθητοποίηση σε θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή του στο μεγάλο δίκτυο των επιχειρήσεων -Μελών της Χάρτας Διαφορετικότητας θα συνεισφέρει σημαντικά στο στόχο της υγιούς ενσωμάτωσης όλων, ανεξάρτητα από την όποια διαφορετικότητα τους».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με δραστηριότητα στο χώρο των αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων. Με έδρα την Αθήνα, ο Όμιλος αποτελεί μία 100% οικογενειακή επιχείρηση και απασχολεί πάνω από 1.500 άτομα σε 14 χώρες της Ευρώπης.

Στον τομέα της Αυτοκίνησης, ο Όμιλος διαθέτει:

  • μεγάλη επιχείρηση λιανικής πώλησης οχημάτων,
  • αποκλειστική διανομή και εμπορία προϊόντων των κορυφαίων κατασκευαστών Suzuki και BYD,
  • κορυφαίες εταιρείες μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων (Executive Lease) και μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση Rent-A-Car ως Master Franchisee της Enterprise-National-Alamo σε 14 χώρες.

Στον κλάδο των βαρέων οχημάτων είναι:

  • αποκλειστικός εισαγωγέας των φορτηγών DAF και Ford,
  • αποκλειστικός εισαγωγέας των λεωφορείων Temsa,
  • επίσημος εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας & διανομέας του οίκου Cummins στον τομέα των γεννητριών και ναυτικών κινητήρων
  • εκπροσωπεί τον οίκο Linde στον κλάδο διακίνησης φορτίων, μέσω της θυγατρικής εταιρίας Ergotrak.

Τέλος, δραστηριοποιείται στις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της Sfakianakis Insurance καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της Speedex.

Προηγούμενο άρθροΗ Leapmotor μέσω Stellantis στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΤα ελληνικά έργα του Toyota Dream Car Art Contest