Το Εποπτικό Συμβούλιο της Continental AG διόρισε τον Olaf Schick, 52 ετών CFO της εταιρείας, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Εκτός από τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο του Ομίλου, ο Olaf Schick θα εξακολουθήσει να είναι υπεύθυνος για τα νομικά και την πνευματική ιδιοκτησία του Ομίλου, την Συμμόρφωση, τον Εσωτερικό Έλεγχο, τη Διαχείριση Ποιότητας και τους Κινδύνους και Ελέγχους Ομίλου, που αποτελούν μέρος της διαδικασίας Ακεραιότητας και Δικαίου.

Ο CEO της Continental, Nikolai Setzer, θα αναλάβει την Τεχνολογία Πληροφορικής του Ομίλου (IT), η οποία αποτελεί μέρος της λειτουργίας Οικονομικών. Ο Setzer ήδη επιβλέπει τις κεντρικές λειτουργίες Στρατηγικής του Ομίλου, της Επικοινωνίας και Δημοσίων Υποθέσεων, των Προμηθειών, καθώς και των Συμβολαίων Κατασκευής και της κινεζικής αγοράς.

Ο κ. Schick θα αναλάβει τη λειτουργία των Οικονομικών από την Katja Garcia Vila, 52 ετών, η οποία δεν θα επιδιώξει άλλη θητεία στην Εκτελεστική Επιτροπή. Το συμβόλαιό της λήγει στα τέλη του έτους. Η εκτελεστική επιτροπή θα μειωθεί από επτά σε έξι μέλη.

Ο Olaf Schick είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Continental, υπεύθυνος Ακεραιότητας και Δικαίου, από τον Μάιο του 2023.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Continental AG  αποτελείται από τα ακόλουθα έξι μέλη από την 1η Ιουλίου 2024:

  • Nikolai Setzer, chief executive officer, υπεύθυνος για τη Στρατηγική του Ομίλου, τις Επικοινωνίες και τις Δημόσιες Υποθέσεις, την Τεχνολογία Πληροφορικής, τις Αγορές, την Κινεζική Αγορά και το Contract Manufacturing (μέχρι τον Μάρτιο του 2029)
  • Olaf Schick, μέλος, αρμόδιος για τα οικονομικά και τον έλεγχο καθώς και για την ακεραιότητα και το δίκαιο (μέχρι τον Απρίλιο του 2026)
  • Dr. Ariane Reinhart, μέλος, υπεύθυνη για τις Ανθρώπινες Σχέσεις και την Αειφορία (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025)
  • Christian Kötz, μέλος, αρμόδιος του Τομέα Ελαστικών (μέχρι τον Απρίλιο 2027)
  • Philip Nelles, μέλος, υπεύθυνος για την ContiTech (μέχρι τον Μάιο 2029)
  • Philipp von Hirschheydt, μέλος, υπεύθυνος για τον Τομέα Αυτοκίνησης (μέχρι τον Απρίλιο 2026).
Προηγούμενο άρθροΕπίθεση ransomware προκαλεί μαζική διακοπή λειτουργίας
Επόμενο άρθροΠάνω από 80 εκατ. χλμ διένυσαν τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo