Ο Nils Jaeger, νυν Πρόεδρος της Volvo Financial Services για την περιοχή ΕΜΕΑ, ανέλαβε Πρόεδρος της νέας δραστηριότητας του Ομίλου, της Volvo Autonomous Solutions. Θα αναφέρεται στον Πρόεδρο και CEO του Volvo Group, Martin Lundstedt και θα είναι μέλος του management team του Ομίλου. 

Ο Nils Jaeger, που γεννήθηκε το 1969 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της περιοχής EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) της Volvo Financial Services από το 2014. Πριν ενταχθεί στον Όμιλο Volvo, εργαζόταν στην John Deere σε διάφορες διευθυντικές θέσεις.

Ως Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions, ο Nils Jaeger θα ηγηθεί μιας νέας δραστηριότητας για την περαιτέρω επιτάχυνση της ανάπτυξης, της εμπορευματοποίησης και των πωλήσεων αυτόνομων λύσεων μεταφοράς του Ομίλου Volvo. Οι αυτόνομες λύσεις μεταφοράς, που βασίζονται σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και συνδεσιμότητας, είναι κατάλληλες για εφαρμογές όπου υπάρχει ανάγκη μετακίνησης μεγάλου όγκου αγαθών και υλικού σε προκαθορισμένες διαδρομές και με επαναλαμβανόμενες ροές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αυτόνομες λύσεις μεταφοράς μπορούν να δημιουργήσουν αξία για τους πελάτες, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ευελιξίας, της ακριβούς παράδοσης και της παραγωγικότητας.

“Ο Nils Jaeger έχει μεγάλη εμπειρία από τη συνεργασία του με τους πελάτες μας για ολοκληρωμένες λύσεις. Η ομάδα της Volvo Autonomous Solutions θα ανταποκριθεί σε μια αυξανόμενη ζήτηση και θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες σε τομείς όπως τα μεταλλεία, τα λιμάνια και οι μεταφορές μεταξύ κέντρων logistics, συμπληρώνοντας τα σημερινά προϊόντα και υπηρεσίες”, δήλωσε ο Martin Lundstedt.

Η Volvo Autonomous Solutions θα αποτελέσει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Ιανουαρίου 2020, οπότε ο Nils Jaeger θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου και Επικεφαλής. Η διαδικασία εξεύρεσης του διαδόχου έχει ήδη αρχίσει.
 

Προηγούμενο άρθροTOGG: Ηλεκτροκίνητα SUV ‘Made in Turkey’ το 2022
Επόμενο άρθροΤo νέο Peugeot 2008 SUV στην Ελλάδα