Η Tesla Inc θα ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με τη Mercedes-Benz της Daimler AG σε μια ηλεκτρική έκδοση του Sprinter van, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, σε πρόσφατο tweet.

“Μπορεί να ενδιαφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη Daimler / Mercedes για ένα ηλεκτρικό Sprinter, το οποίο είναι ένα σπουδαίο φορτηγάκι και θα τους το ζητήσουμε”, απάντησε ο Musk σε σχόλιο ενός χρήστη του Twitter που ζητούσε ένα ηλεκτρικό βαν για να μη καίει καύσιμα σαν τρελό.

Η τελευταία γενιά Sprinter βαν έκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και η Mercedes-Benz σχεδιάζει να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις από το επόμενο έτος.

Το Reuters ζήτησε από την Tesla και την Daimler να το σχολιάσουν, αλλά καμία από τις δύο εταιρείες δεν δέχτηκε να το κάνει. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον του Musk για το Sprinter βαν.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, ανέφερε σε πολωνική εφημερίδα τον περασμένο μήνα ότι δεν αποκλείει τη συνεργασία με την Tesla στο μέλλον, παρόλο που η γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων πούλησε το μερίδιο που είχε στην αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ επισκεπτών στην Αυτοκίνηση – ΕΚΟ 2018
Επόμενο άρθροΗ Essent και η XXimo ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ηλεκτρική κινητικότητα