Ο Massimo Frascella επικεφαλής σχεδιασμού της Audi

Ο Massimo Frascella (52 ετών) είναι ο νέος Επικεφαλής του Audi Design. Την 1η Ιουνίου θα διαδεχθεί τον Marc Lichte, ο οποίος θα αναλάβει νέα καθήκοντα εντός ομίλου.

Ο κ. Frascella, πτυχιούχος του Istituto d`Arte Applicata & Design του Τορίνο, ξεκίνησε την καριέρα του στο Stile Bertone. Ακολούθησαν θέσεις στη Ford Motor Company και στην Kia. Από το 2011, ανέλαβε υπεύθυνες θέσεις στην Jaguar Land Rover, προσφάτως ως επικεφαλής σχεδιασμού και για τις δύο μάρκες.

Ο Massimo Frascella δήλωσε: «Η συμμετοχή στην Audi είναι ιδιαίτερη για μένα. Είναι μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω το ρόλο του Chief Creative Officer και ηγούμαι μιας τόσο ταλαντούχας ομάδας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μάρκας σε νέα ύψη καινοτομίας και διακρίσεων. Πιστεύω στη συναισθηματική δύναμη της σχεδίασης που εμπνέει, συνδέει και οδηγεί στην αλλαγή και είμαι εδώ για να καλλιεργήσω και να προωθήσω την δημιουργικότητα, ως πάλλουσα καρδιά της μάρκας μας».

Η φιλοσοφία του Massimo Frascella, είναι: «Η απλότητα είναι η ουσία της σχεδιαστικής μου προσέγγισης. Παθιάζομαι με τη δημιουργία σχεδίων απαλλαγμένων από περιττά στολίδια και δεν ακολουθώ απλώς τάσεις. Αντιθέτως, θα βασιστούμε σε διαχρονικό και εκλεπτυσμένο σχεδιαστικό ύφος».

Με τον Massimo Frascella, η εταιρεία χαράζει πλέον πορεία για τις επόμενες γενιές μοντέλων Audi. Τα επόμενα χρόνια, οι τεχνολογικές εξελίξεις θα αλλάξουν δραστικά τα σχήματα και τις λειτουργίες όλων των κατηγοριών οχημάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Audi πρόσφατα αναδιάρθρωσε το τμήμα σχεδιασμού της ώστε να αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Marc Lichte

Ο Marc Lichte ήταν επικεφαλής της Audi Design από το 2014. Γεννημένος το 1969 στο Arnsberg/Sauerland της Γερμανίας, εντάχθηκε στην Audi από τη Volkswagen AG, όπου ήταν επικεφαλής του Exterior Design Studio. Η περίοδος του κ. Lichte στην Audi παρουσίασε νέες γενιές best sellers καθώς και την πρώτη αυτόνομη σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας – το Audi e-tron, το e-tron GT και την οικογένεια μοντέλων Q4.

Ο CEO της Audi, Gernot Döllner, δήλωσε: «Από κοινού με την ομάδα του, ο Marc Lichte διαμόρφωσε την εξέλιξη του σχεδιασμού της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ευχαριστούμε τον Marc που υπήρξε δημιουργικό μυαλό και οραματιστής για τη μάρκα επί δεκαετία».

Προηγούμενο άρθροUBA: Τα EV 40% πιο βιώσιμα από τα ICE
Επόμενο άρθροACEA: Έκθεση κυκλοφορούντων οχημάτων