2019 - Hadi ZABLIT - Secrétaire général de l'Alliance

Από τις 9 Δεκεμβρίου, ο Hadi Zablit αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας της Alliance (της Συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi), ο οποίος θα αναφέρεται στο Επιχειρησιακό Συμβούλιο της Συμμαχίας και στους Διευθύνοντες Συμβούλους των τριών εταιρειών.

Ως Γενικός Γραμματέας της Alliance, ο Hadi Zablit θα συντονίζει και θα διευκολύνει τα μεγάλα έργα της που πρόκειται να ξεκινήσουν για να επιταχύνουν την επιχειρηματική αποτελεσματικότητα των αντίστοιχων εταιρειών.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Alliance συμφώνησαν σχετικά με τα προγράμματα που θα ενισχύσουν σημαντικά και θα επιταχύνουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Συμμαχίας προς όφελος των τριών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων δράσης για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της Συμμαχίας στην υποστήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού και του λειτουργικού κέρδους. Λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα βήματα αυτών των προγραμμάτων θα κοινοποιηθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο Hadi Zablit υπηρέτησε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Business Development της Alliance, από τον Μάρτιο του 2018. Σε αυτό τον ρόλο, ηγήθηκε μιας ομάδας υπευθύνων για μελλοντικές δραστηριότητες και πρωτοποριακές καινοτομίες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κοινής πλατφόρμας της μονάδας Family A-segment, των εταιρικών σχέσεων με κατασκευαστές (OEM), τις εταιρικές σχέσεις νέων τεχνολογιών, τις υπηρεσίες κινητικότητας της Συμμαχίας, τον συγχρονισμό του σχεδιασμού προϊόντων και της Alliance Ventures (επενδυτικό κεφάλαιο). Από τον Ιούνιο του 2019, διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος των κοινοπραξιών της Συμμαχίας που ασχολούνται με τις αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας στη Boulogne-Billancourt της Γαλλίας και στην Yokohama της Ιαπωνίας. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Digital.

Προηγουμένως, ο Hadi Zablit εργαζόταν στην Boston Consulting Group για 17 χρόνια ως σύμβουλος και στη συνέχεια ως Senior Partner στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ευρώπη και συν-διευθυντής για την παγκόσμια πρακτική καινοτομίας. Ξεκίνησε την καριέρα του τον Σεπτέμβριο του 1994 στην Renault ως μηχανικός παραγωγής στο τμήμα κινητήρων και ως Product Manager στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Γεννήθηκε το 1970 και έχει διπλή ιθαγένεια, του Λιβάνου και της Γαλλίας, είναι πτυχιούχος Μηχανικός από την Ecole Polytechnique, με μεταπτυχιακό στη Μηχανολογία από την Ecole des Mines de Paris και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το INSEAD.

Προηγούμενο άρθροH ATG στρέφεται στις αυτόνομες εμπορευματικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΑύξηση 11,6% στις παγκόσμιες πωλήσεις Volvo τον Νοέμβριο