O Gerrit Marx, ο νεοδιορισμένος πρόεδρος Επαγγελματικών και Ειδικών Οχημάτων της CNH Industrial, ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), όπως ανακοινώθηκε.

Πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπορικών Οχημάτων της ACEA, είχε μόλις αναλάβει (στις 9 Ιανουαρίου) ο Pierre Lahutte, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου Επαγγελματικών και Ειδικών Οχημάτων της CNH Industrial, μέχρι την πρόσφατη αναδιοργάνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA απαρτίζεται από τα ανώτατα στελέχη των εμπορικών οχημάτων των μελών της ACEA. Η θητεία του προέδρου είναι ετήσια.

O Gerrit Marx, πριν αναλάβει τη νέα του θέση στην CNH Industrial ήταν Εμπορικός Διευθυντής της Μάρκας IVECO. Ο. κ. Marx, από το 1999 έως το 2007 εργαζόταν στην McKinsey & Company, εστιάζοντας σε προγράμματα επιχειρησιακής βελτίωσης στις αυτοκινητοβιομηχανίες και την αεροδιαστημική βιομηχανία. Το 2007, προσχώρησε στην Daimler AG, επικεφαλής της παγκόσμιας λειτουργίας ελέγχου προϊόντων (οχημάτων και εξαρτημάτων κινητήρων) και έργων εισόδου / συγχώνευσης και εξαγοράς σε τρία brands φορτηγών. Το 2009 μετακόμισε στην Κίνα και έγινε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Trucks China και στη συνέχεια πρόεδρος της Skoda China στην Volkswagen AG. Το 2012 πήγε στην Bain Capital και ασχολήθηκε με δραστηριότητες δέουσας επιμέλειας και συγχώνευσης – εξαγορών ενώ κατείχε προσωρινά άσκησε τα καθήοντα του Διευθύνοντος Σθμβούλου του Ομίλου Wittur. Ο Gerrit Marx έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και MBA από το Πανεπιστήμιο RWTH Aachen καθώς και Διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Deloitte προβλέπει πτώση τιμών στα ηλεκτρoκίνητα ως το 2024
Επόμενο άρθροΗ Avis στην κορυφή των εταιρειών μίσθωσης στην Ελλάδα