O Fabrice Cambolive αναλαμβάνει CEO της Renault

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, CEO της Renault αναλαμβάνει o Fabrice Cambolive. Ως μέλος της διοικητικής ομάδας του Renault Group, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group.

Στο νέο του ρόλο, ο Fabrice Cambolive θα συνεργαστεί με την Επιτροπή Διοίκησης της μάρκας για να εδραιώσει τη βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη της Renault. Θα εξασφαλίσει επίσης τον μετασχηματισμό της μάρκας με την κυκλοφορία 14 νέων μοντέλων έως το 2025 και την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που ο Fabrice Cambolive, με τη δύναμη που του χαρίζει η 30ετής εμπειρία του εντός του Renault Group, αναλαμβάνει την ηγεσία της μάρκας Renault. H αφοσίωσή του, η διεθνής εμπειρία του και η γνώση του Renault Group εις βάθος, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει τη διασφάλιση της προόδου της μάρκας σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες μοντέλων. Βασίζομαι πάνω του για να καθοδηγήσει όλες τις ομάδες δια μέσου της διαδικασίας της βαθιάς και ουσιώδους μετάλλαξης της Renault τα επόμενα χρόνια».

Ο Fabrice Cambolive, είναι 54 ετών και απόφοιτος του TBS Education Business School της Τουλούζης. Εντάχθηκε στο Renault Group το 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Η διεθνής καριέρα του συνεχίστηκε το 2011 οπότε ανέλαβε Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing για τη Ρωσία και την περιοχή της Ευρασίας, πριν τοποθετηθεί CEO της Renault Βραζιλίας το 2015. Το 2017 ανέλαβε Senior Vice President και Πρόεδρος για τις περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και του Ειρηνικού. Το 2021 ο Fabrice Cambolive τοποθετήθηκε Senior Vice President Sales & Operations της μάρκας Renault, έχοντας ως ευθύνη την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου Renaulution παγκοσμίως, ηγούμενος του μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου της μάρκας. Τον Μάιο του 2022 ο Fabrice Cambolive διορίστηκε COO της Renault.

Προηγούμενο άρθροBMW Group Hellas: νέα ρεκόρ πωλήσεων το 2022
Επόμενο άρθροEurolife FFH: Ασφάλιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων