To BMW Group Hellas διατήρησε την εξαιρετική πορεία πωλήσεων και το 2022 στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου σημειώνοντας νέα ρεκόρ για τις μάρκες BMW / BMW i και MINI.

Σύμφωνα με τα προσωρινά ανακοινωθέντα αποτελέσματα του ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η εταιρεία κατέγραψε την περασμένη χρονιά 6.574 συνολικές ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων BMW / BMW i και ΜΙΝΙ (+7,7% συγκριτικά με το 2021).

Στην ελληνική αγορά, το μερίδιο αγοράς του BMW Group Hellas το 2022 στην πολυτελή κατηγορία ανήλθε στο 41,1%, σημειώνοντας άνοδο +1,4 ποσοστιαίες μονάδες (μερίδιο επί της συνολικής αγοράς: 6,2%) με 4.455 ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και 2.119 ταξινομήσεις οχημάτων MINI. Η μάρκα BMW σημείωσε την πιο ισχυρή ανοδική πορεία πωλήσεων της τελευταίας 5ετίας στην πολυτελή κατηγορία με μερίδιο αγοράς που ανήλθε στο 27,9% ενώ είχε 4,2% μερίδιο στη συνολική αγορά αυτοκινήτου (ποσοστό που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της μάρκας τα τελευταία 12 χρόνια). Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η BMW ήταν η πρώτη μάρκα σε ταξινομήσεις στη χώρα μας τον προηγούμενο Δεκέμβριο, με 571 αυτοκίνητα. Τα μοντέλα BMW που πρωταγωνίστησαν και συνέβαλλαν στην επιτυχημένη τροχιά πωλήσεων ήταν μεταξύ άλλων η BMW Σειρά 1, η BMW Σειρά 3 Sedan και τα SAV μοντέλα BMW X.

Η ΜΙΝΙ πραγματοποίησε νέα χρονιά ρεκόρ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου επιτυγχάνοντας 2.119 συνολικές ταξινομήσεις (άνοδος +10,7% από το 2021) με μερίδιο αγοράς 13,3% (2% μερίδιο επί της συνολικής αγοράς) στην πολυτελή κατηγορία αυτοκινήτων. Το σερί της Βρετανικής μάρκας στην Ελλάδα συνεχίστηκε αφού για 2η συνεχή χρονιά, η ΜΙΝΙ κατέγραψε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων (13,3% : 2022 έναντι 12,5% : 2021).

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της BMW / BMW i και MINI, κατατάσσουν το BMW Group Hellas στη Νο. 1 θέση της κατηγορίας πολυτελών αυτοκινήτων το 2022. Για την επιτυχία αυτή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, δήλωσε: «Επιτύχαμε θεαματικά αποτελέσματα πωλήσεων την περασμένη χρονιά όταν όλοι οι κλάδοι αντιμετώπισαν αντίξοες συνθήκες από τα προβλήματα εφοδιασμού, τα lockdown λόγω πανδημίας στην Κίνα και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ξεπεράσαμε όλες τις προκλήσεις έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά στις παραγγελίες και παραδόσεις νέων μοντέλων και διαθέτουμε μία ισχυρή γκάμα πολυτελών οχημάτων BMW / BMW i και MINI με όλες τις επιλογές μετάδοσης κίνησης που απευθύνονται σε όλες τις ανάγκες των Ελλήνων πελατών. Το 2023 προμηνύεται ακόμα πιο συναρπαστικό με την έλευση ξεχωριστών μοντέλων υψηλών επιδόσεων μερικά εκ των οποίων είναι η πανίσχυρη BMW XM που αποδίδει συνολική ισχύ 653 ίππων, η δυναμική BMW M2 Coupe, καθώς και η πολυτελής BMW i5 που είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 5. Η Βιωσιμότητα παραμένει στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων που θα καθορίζουν τους στρατηγικούς μας στόχους και το 2023».

Χρονιά ρεκόρ στην κατηγορία των πολυτελών SAV (Sports Activity Vehicle)
Την πρώτη θέση στην κατηγορία των πολυτελών SAV κατέκτησαν τα μοντέλα της οικογένειας BMW X (BMW X1, X2, X3, iX3, X4, X5, X6, X7 και iX) και το επιτυχημένο MINI Countryman. Αναλυτικά, σημειώθηκαν 2.688 συνολικές παραδόσεις με αύξηση +11,4% συγκριτικά με το 2021. Τα οχήματα BMW X αποτελούν το 60% των συνολικών πωλήσεων μοντέλων BMW στην Ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, οι πωλήσεις των μοντέλων BMW X θα ενισχυθούν περαιτέρω το 2023 με τη σημαντική προσθήκη της νέας επιβλητικής BMW X1, που λανσαρίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη χώρα μας.

Την υψηλότερη επίδοση στην κατηγορία πολυτελών SAV κατέγραψε το περιπετειώδες MINI Countryman με 1.359 συνολικές ταξινομήσεις και άνοδο πωλήσεων που έφτασε +11,4% (συγκριτικά με το 2021).

Συνεχίστηκε η ισχυρή άνοδος για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ
Η σταθερή ανοδική πορεία πωλήσεων για τα plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ συνεχίστηκε και το 2022. Συγκεκριμένα, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW κατέγραψαν 1.018 ταξινομήσεις, σημειώνοντας σημαντική αύξηση +10,3% συγκριτικά με το 2021. Αντίστοιχα, υψηλή απόδοση σημείωσε και η κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων BMW με αξιοσημείωτη αύξηση ταξινομήσεων που ήταν +83% (σε σχέση με το 2021) με την δυναμική BMW iX3 σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων (PHEV και BEV) παρουσίασε η ΜΙΝΙ την περασμένη χρονιά με 291 ταξινομήσεις και αύξηση +72% έναντι του 2021. Στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Βρετανική μάρκα αύξησε τις πωλήσεις της κατά +72% με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE να παραμένει best-seller. Το εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει αυθεντικό στυλ με βιώσιμη διασκεδαστική οδήγηση, σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ελληνική αγορά καθώς 1 στα 3 τρίθυρα ΜΙΝΙ Hatch που πωλούνται είναι ηλεκτρικό MINI Cooper SE.

Το 2023 θα είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για την MINI καθώς η μάρκα γιορτάζει 110 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων στο κύριο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη και θα αποκαλύψει τα πρώτα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της νέας οικογένειας MINI.

Δυναμική αύξηση πωλήσεων από την BMW Motorrad 
Με 889 ταξινομήσεις και σημαντική αύξηση πωλήσεων +13,5% έκλεισε το 2022 για την BMW Motorrad επιτυγχάνοντας ρεκόρ πωλήσεων 12ετίας στην ελληνική αγορά. Η απαράμιλλη οδηγική αίσθηση, οι υψηλές επιδόσεις, και το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν οι μοτοσικλέτες και τα scooters της BMW, οδήγησαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης το 2022 στην κατηγορία μοτοσικλετών άνω των 1.000 κυβ. εκ.

To τμήμα Customer Care συνέβαλε στην ανοδική πορεία της εταιρείας
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του τμήματος Customer Care στα θετικά αποτελέσματα πωλήσεων το 2022. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πελάτες της εταιρείας καθώς και στη συνεχή εκπαίδευση των τεχνικών ομάδων του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών BMW / BMW i και ΜΙΝΙ σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες συντήρησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Διαρκής δέσμευση για το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών
Η διαρκής δέσμευση του Δικτύου Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών να προσφέρουν στους πελάτες τους άριστη εξυπηρέτηση, υψηλή ικανοποίηση με άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και μακροχρόνια εμπειρία, συνέβαλλαν επιτυχώς στην ανοδική πορεία του BMW Group Hellas και το 2022.

Προηγούμενο άρθροΗ Tesla μειώνει τις τιμές έως και 20% σε βασικές αγορές
Επόμενο άρθροO Fabrice Cambolive αναλαμβάνει CEO της Renault