Η Avis Budget Group, Inc ανακοίνωσε  πως ο Bernardo Hees τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και ως Ανεξάρτητος Πρόεδρος και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ, με άμεση ισχύ.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο κ. Hees διετέλεσε CEO της εταιρείας Kraft Heinz, της Burger King Worldwide Holdings Inc. και της America Latina Logistica. Αντικαθιστά τον ανεξάρτητο πρόεδρο, Leonard Coleman, ο οποίος θα συνεχίσει ως Director. Ο κ. Coleman διετέλεσε επί μακρόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και παρείχε αδιάλειπτη ηγεσία σε μια περίοδο σημαντικών εταιρικών αλλαγών.

Ο Lynn Krominga, Director και Πρόεδρος Διακυβέρνησης του Δ.Σ. της Avis, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον Bernardo στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόκειται για αποδεδειγμένο στέλεχος που έχει διευθύνει μερικά από τα κορυφαία καταναλωτικά brands παγκοσμίως και διαθέτει επιτυχημένο ιστορικό στις μεταφορές και τα logistics. Είμαστε βέβαιοι πως η εμπειρία και οι γνώσεις του θα ωφελήσουν την Avis, καθώς επιδιώκουμε να μεγιστοποιήσουμε την αξία της προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών”.

“Είναι τιμή μου να υπηρετήσω ως επόμενος Πρόεδρος της Avis Budget Group“, δήλωσε ο κ. Hees. “Με τα ιστορικά brands της, τα αναντικατάστατα φυσικά περιουσιακά στοιχεία και την εμπειρία διαχείρισης στόλων των 30.000 εργαζομένων της, η Avis βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να επωφεληθεί από το εξελισσόμενο οικοσύστημα κινητικότητας. Πιστεύω πως υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με το Διοικητικό Συμβούλιο, τον CEO και την ομάδα διοίκησης για την προώθηση της Avis”.

Ο κ. Hees πραγματοποίησε προσωπική επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές της Avis για να εναρμονίσει τα συμφέροντά του με αυτά των μετόχων. Οι μετοχές εκδόθηκαν στην τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της Avis στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Karthik Sarma, Διευθύνων Εταίρος της SRS Investment Management, του μεγαλύτερου μετόχου της Avis, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς με τα σημερινά νέα, τα οποία πιστεύουμε πως ενισχύουν σημαντικά την προώθηση της Avis. Ο Bernardo διαθέτει ένα εξαιρετικό ιστορικό καλλιέργειας υψηλών επιδόσεων και εντοπισμού ισχυρών ηγετών, που τον καθιστά ιδανικό ως Πρόεδρο της Avis. Επιπλέον, ο Bernardo σκέπτεται σαν ιδιοκτήτης, όπως αποδεικνύεται από τη σημαντική προσωπική του επένδυση”.

Ποιος είναι ο Bernardo Hees

Ο κ. Hees διετέλεσε CEO της εταιρείας Kraft Heinz από το 2015 έως τον Ιούνιο του 2019. Διετέλεσε CEO της H.J. Heinz Holding Corporation από το 2013. Πριν από αυτό, από το 2010 έως το 2013 ο κ. Hees διετέλεσε CEO της Burger King Worldwide Holdings, Inc. Από το 2005 έως το 2010 υπήρξε CEO της América Latina Logística, μιας βραζιλιάνικης εταιρείας logistics. Διετέλεσε επίσης συνεργάτης της 3G Capital από το 2010 έως το 2019. Το Δεκέμβριο του 2019 ο κ. Hees εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Bunge Ltd.

 

Προηγούμενο άρθροALD: Εξαιρετικά αποτελέσματα – αύξηση στόλου το 2019
Επόμενο άρθροΜελέτη σκοπιμότητας της Volkswagen για έργο στην Ελλάδα