Ο Alejandro Vukotich αναλαμβάνει Senior Vice President του Τμήματος Βοήθειας και Ανάπτυξης Αυτόνομης Οδήγησης της BMW Group

Την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Alejandro Vukotich θα αναλάβει καθήκοντα Ανώτερου Αντιπροέδρου του Τμήματος Βοήθειας και Ανάπτυξης Αυτόνομης Οδήγησης της BMW Group. Διορίζεται για να αντικαταστήσει τον Elmar Frickenstein, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το τμήμα από τη δημιουργία του τον Μάιο του 2016 και συνταξιοδοτείται από το τέλος Μαρτίου.

Μεταξύ του 2006 και του 2016, ο Elmar Frickenstein ήταν επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτρικών, Ηλεκτρονονικών και Περιβάλλοντος Οδηγού, που ήταν ο πρόδρομος του τμήματος Driver Assistance και της μονάδας αυτόνομης οδήγησης. Κατά τη διάρκεια της 30χρονης σταδιοδρομίας του στο BMW Group, ο Elmar Frickenstein είχε μεγάλη επιρροή στα ηλεκτρικά οχήματα και διοχέτευσε την ενέργεια και την τεχνογνωσία του στην πρόοδο τους. Θα συνταξιοδοτηθεί στις 31 Μαρτίου 2019 μετά από μια φάση παράδοσης τριών μηνών.

O συνταξιοδοτούμενος Elmar Frickenstein

Ο Alejandro Vukotich έχει 19 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, της υποστήριξης του οδηγού και της αυτόνομης οδήγησης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, και έχει επιδείξει σημαντικές δεξιότητες τόσο στη μηχανική του όσο και στο μάνατζμεντ στους προηγούμενους ρόλους του.

Τα θέματα υποστήριξης του οδηγού και αυτόνομης οδήγησης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική της BMW Group για το μέλλον. Η ανάπτυξή του πραγματοποιείται κυρίως στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Unterschleißheim κοντά στο Μόναχο, που εγκαινιάστηκε επίσημα τον Απρίλιο του 2018. Υπάρχουν σήμερα περίπου 1.300 ειδικοί από τη BMW Group και τους βασικούς συνεργάτες της, όπως η FCA, η Intel και η Mobileye, που εργάζονται για την ανάπτυξη τεχνολογιών για άριστη και πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2, 3, 4 και 5. Το BMW iNEXT θα είναι το πρώτο μοντέλο του BMW Group που θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα επιπέδου 3 για αυτόνομη οδήγηση, όταν θα κυκλοφορήσει το 2021.

Προηγούμενο άρθροH Alphabet εισέρχεται στην ελληνική αγορά συνεργαζόμενη με την Autohellas Hertz
Επόμενο άρθροΑλλαγές στην ομάδα ηγεσίας της Fiat Chrysler Automobiles