Jean-Pierre Ploué (αριστερά) και Luca Napolitano

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ ξεκινά την πορεία της με στόχο να σηματοδοτήσει τους εορτασμούς για την 115η επέτειο της Lancia στις 27 Νοεμβρίου 2021.

Στη σειρά, με τίτλο «Κομψότητα σε κίνηση», ο Luca Napolitano, CEO της Lancia, θα έχει έναν φιλοξενούμενο σε κάθε επεισόδιο με το οποίον θα συζητούν για τη μάρκα που αγαπούν χιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Lancia 12 HP

“Αν η Lancia έχει τόσους πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο», αναφέρει ο κ. Napolitano, «το οφείλει στη ξεχωριστή της σχεδίαση και τη διαχρονική ομορφιά και κομψότητα των μοντέλων της. Στα 115 χρόνια πορείας της, η Lancia δημιούργησε αυτοκίνητα που παρέμειναν στις καρδιές του κόσμου παρά το πέρασμα του χρόνου. Ο ίδιος ο Vincenzo Lancia είχε μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το πώς πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο: καινοτόμο σε τεχνικό και στιλιστικό επίπεδο, ευέλικτο και συμπαγές”.

Lancia Aprilia

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου ταξιδιού που έχει τίτλο «Διαχρονική Σχεδίαση», ο κ. Napolitano συζητά με τον Jean-Pierre Ploué, για μερικά από τα ορόσημα στην ιστορία της μάρκας. Αφετηρία είναι τα πρώτα μοντέλα της Lancia, τα οποία ήδη ήταν μπροστά από την εποχή τους, όπως το “12HP”του 1907, το πρώτο αυτοκίνητο με χαμηλό και ελαφρύ πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιούσε άξονα την εποχή που όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούσαν αλυσίδες για τη μετάδοση της κίνησης.

Lancia Ardea

Συνέχεια έχουν τα αυτοκίνητα των οποίων το στιλ αναπτύχθηκε γύρω από τις τεχνικές καινοτομίες που αυτά έφεραν και κατέστησαν τη Lancia μια πρωτοπόρα μάρκα. Για παράδειγμα ο μηχανισμός για το άνοιγμα της πόρτας που δεν απαιτούσε την παρουσία κεντρικής κολώνας, ο οποίος παρουσιάστηκε το 1930 και θα αποτελούσε την αρχή για σειρά πρωτοποριακών ιδεών. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η Aprilia, ένα μοντέλο που βασίστηκε στην ρηξικέλευθη για εκείνη την εποχή εφαρμογής προηγμένων αεροδυναμικών στοιχείων σε ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Lancia Aurelia B24 Spider Convertibile

Μία Lancia βεβαίως δεν θα μπορούσε παρά να είναι προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό της, όπως η Aurelia B24 Spider, με τις λιτές φόρμες και την απουσία χειρολαβών ώστε να μην επηρεάζονται οι τέλειες γραμμές της. Παράλληλα η Lancia αποτελεί και ένα ορόσημο του Ιταλικού στιλ, με την Lancia Thema 8.32 που εφοδιαζόταν με κινητήρα από την Ferrari, να διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό, όπου το ταμπλό είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ξύλο.

Lancia Aurelia GT B20

“Η Lancia δεν ακολουθεί την αισθητική για την αισθητική. Η Lancia είναι design με όλη την έννοια του όρου”, σημειώνει ο κ. Ploué. “Αγκαλιάζει το ιταλικό στιλ με ένα μοναδικό συνδυασμό κλασσικής κομψότητας, δημιουργικότητας και πάθους. Αυτό το λέω ως ένας Γάλλος σχεδιαστής, με μια νέα οπτική για το τι είναι Ιταλικό για τη Lancia, αλλά και γενικά τι σημαίνει σχεδίαση αυτοκινήτων. Η Lancia γνωρίζει τον τρόπο να δημιουργεί μοντέλα με εκλεπτυσμένη σχεδίαση, αλλά και ουσία. Αφαιρεί οτιδήποτε περιττό και βρίσκει την ομορφιά στην αγνότητα της φόρμας. Αυτό είναι το μάθημα μας διδάσκει η μάρκα και αποτελεί την έμπνευση για το μέλλον της”.

Μετά το πρώτο επεισόδιο, η σειρά ντοκιμαντέρ με την ιστορία της Lancia θα συνεχιστεί με το επόμενο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει τις ρίζες της μάρκας, οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό θεμέλιο για το μέλλον της.

Προηγούμενο άρθροH νέα Dacia με καινούργιο σήμα και λογότυπο
Επόμενο άρθροΑνθρωπιστική βοήθεια από τη Skoda στην Ινδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here