Χρηστικές συμβουλές από τη Nissan για την σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου χωρίς να καταστραφεί το εσωτερικό του.

Η Nissan προσφέρει συμβουλές για την σωστή απολύμανση του αυτοκινήτου, στην προσπάθεια για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειάς μας έναντι του COVID-19, αλλά και η απολύμανση των επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκίνητου μας.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, είτε γιατί πρέπει να μετακινηθούν στη δουλειά τους, ή για να κάνουν τις απαραίτητες αγορές τους” , δήλωσε ο Ryan Fulkerson, διευθυντής, New Model Engineering της Nissan North America. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι είναι ενημερωμένοι για τον καλύτερο τρόπο απολύμανσης του αυτοκινήτου τους.”

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ συνιστά να φοράτε γάντια μιας χρήσης για τον καθαρισμό και, στη συνέχεια, την απολύμανση επιφανειών. Εάν μια επιφάνεια φαίνεται βρώμικη, πρέπει να σκουπιστεί με σαπούνι και νερό πριν από την απολύμανση. Για εσωτερικούς χώρους οχημάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μαλακό πανί από μικροΐνες, βρεγμένο με σαπούνι και νερό, για το σκούπισμα των σκληρών επιφανειών.

Ενώ τα περισσότερα συνηθισμένα οικιακά απολυμαντικά είναι αποτελεσματικά, μερικά δεν είναι ιδανικά για χρήση σε ένα όχημα συμπεριλαμβανομένων λευκαντικών, υπεροξειδίου του υδρογόνου, βενζολίου, διαλυτικών ή άλλων σκληρών και λειαντικών καθαριστικών. Αυτά τα χημικά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά  στην ταπετσαρία ή / και στις εσωτερικές επιφάνειες του οχήματός σας. Αντ ‘αυτού, τα μαντηλάκια με βάση το αλκοόλ ή τα σπρέι που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού και,  σύμφωνα με τον CDC, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στο όχημά σας.

Η οθόνη πολυμέσων θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα, καθώς  είναι μια επιφάνεια υψηλής αφής που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με επιθετικά καθαριστικά. Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια οθόνης ή μαλακό πανί, βρεγμένο με σαπούνι και νερό για να καθαρίσετε την επιφάνεια της οθόνης. Σκουπίστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Τα καθαριστικά με βάση την αμμωνία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε οθόνες πολυμέσων και ψυχαγωγίας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην  αντιθαμβωτική επίστρωση. Εάν το όχημά σας διαθέτει χρήση φωνητικών εντολών, μπορείτε να αποφύγετε  το άγγιγμα της  οθόνης.

Η Nissan παρέχει μια λίστα με τα σημεία που πρέπει να προσέξετε, κατά τη διαδικασία απολύμανσης του αυτοκινήτου σας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here