Nissan/NMC: νέος επικεφαλής των ομάδων Super GT GT500

Η Nissan Motor Co., Ltd. και η Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) ανακοίνωσαν την τοποθέτηση του Shinichi Kiga ως εκτελεστικού διευθυντή των ομάδων Super GT GT500 της Nissan.

Ο κ. Kiga εντάχθηκε στη Nissan Motor Co., Ltd. το 1990 και διαθέτει εκτενή εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης κινητήρων, καθώς και στον προγραμματισμό προϊόντων. Ως Αρχιμηχανικός του πρωτοποριακού κινητήρα KR20DDET, επέβλεψε την ανάπτυξη του πρώτου στον κόσμο κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης.

Εντάχθηκε στο NMC την 1η Απριλίου 2024, ως ανώτερος αντιπρόεδρος υπεύθυνος ανάπτυξης και προγραμματισμού του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, ανέλαβε εκτελεστικός διευθυντής των ομάδων Super GT GT500 της Nissan.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η ανάληψη αυτών των καθηκόντων και τεράστια ευθύνη για την ανάκτηση του πρωταθλήματος», δήλωσε ο κ. Kiga. «Αξιοποιώντας πλήρως την εμπειρία μου ανάπτυξηw συστημάτων κίνησης στηn Nissan και ως επικεφαλής του έργου, επιθυμώ να παροτρύνω τις ομάδες GT500 να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά και να λάβω γρήγορες αποφάσεις προς βελτίωση των αποτελεσμάτων όλων των ομάδων της Nissan».

Ο κ. Kiga διαδέχεται τον Motohiro Matsumura, που υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής από το 2019. Ο κ. Matsumura παραμένει στη Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. υποστηρίζοντας τον διάδοχό του στα καθήκοντά του.

Προηγούμενο άρθροVolvo Car Hellas: H Jovana Jovic Διευθύνουσα Σύμβουλος
Επόμενο άρθροHonda Motor Europe: Αλλαγές στα ανώτερα στελέχη