Honda Motor Europe: Αλλαγές στα ανώτερα στελέχη
Hans De Jaeger (αριστερά), Jean-Marc Streng

Η Honda Motor Europe (HME) ανακοίνωσε αλλαγές στα ανώτερα στελέχη της ευρωπαϊκής δραστηριότητάς της.

Ο Hans De Jaeger αναλαμβάνει Ανώτερος Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος των τμημάτων Αυτοκινήτου, Μοτοσικλέτας, Ηλεκτρικής Παραγωγής, Ναυτιλίας και Εξυπηρέτησης Πελατών της Honda Motor Europe. Ο Hans διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη εταιρεία, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στο τμήμα logistics, προτού αναλάβει διάφορα άλλα καθήκοντα. Τα πρώτα του εκτελεστικά καθήκοντα ήταν Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ενέργειας και Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού. Αντικαθιστά τον Tom Gardner, ο οποίος, μετά από 30 χρόνια στην επιχείρηση, αποφάσισε να αποσυρθεί στα τέλη Μαρτίου.

Σχετικά με τον διορισμό του, ο Hans σχολίασε: «Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνω υπεύθυνος των βασικών ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων μας. Αυτοί είναι οι κινητήρες που θα τροφοδοτήσουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη στην περιοχή και θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους ευρωπαίους πελάτες μας. Το όραμά μου είναι να ενισχύσω περαιτέρω την επιχειρηματική μας δομή έναντι των προκλήσεων της ηλεκτροκίνησης και να διασφαλίσω πως προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που μας καθιστούν κορυφαίους».

Ο Hans θα αντικατασταθεί ως Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών Ενέργειας και Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού από τον Jean-Marc Streng. Ο Jean-Marc διαθέτει μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία, ξεκινώντας την καριέρα του το 1991 στην PwC, πριν αναλάβει διάφορα καθήκοντα στο Volkswagen Group (Γαλλία). Εντάχθηκε στη Honda το 2007 και έκτοτε έχει διατελέσει Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Europe UK, πριν αναλάβει Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού.

Αναφερόμενος στον διορισμό του, ο Jean-Marc δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνω καθήκοντα Αντιπροέδρου με ευθύνη ανάπτυξης των νέων και αναδυόμενων τομέων της επιχείρησής μας. Το τμήμα Υπηρεσιών Ενέργειας παρέχει την πλέον εξελιγμένη προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων σε πελάτες που επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν το κόστος, μεγιστοποιώντας παράλληλα την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα αξιοποιήσω την προηγούμενη εμπειρία μου για να ενισχύσω περαιτέρω την κουλτούρα καινοτομίας της Honda και να δημιουργήσω θετικές προοπτικές για την Honda στην περιοχή μας».

Ο Nik Pearson αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ο Nik εργάζεται στην Honda από το 2015, σε δραστηριότητες εταιρικής επικοινωνίας του τμήματος αυτοκινήτων. Πριν ενταχθεί στην Honda, είχε αναλάβει διάφορα εμπορικά και επικοινωνιακά καθήκοντα στην Toyota ΗΒ.

Ο John Kingston, που διήυθυνε την Εταιρική Επικοινωνία τα προηγούμενα 7 χρόνια αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Επιχειρηματικού Μετασχηματισμού. Καθώς ο τομέας κινητικότητας συνεχίζει να εξελίσσεται ταχέως, ο John θα είναι υπεύθυνος του προγράμματος μετασχηματισμού της Honda, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τις νέες και αναδυόμενες ευκαιρίες. Εργάζεται στην Honda επί 25 χρόνια, στις πωλήσεις πεδίου, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τις κυβερνητικές υποθέσεις και την εταιρική επικοινωνία.

Όλες οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ την 1η Απριλίου 2024.

Προηγούμενο άρθροNissan/NMC: νέος επικεφαλής των ομάδων Super GT GT500
Επόμενο άρθροΗ CEO της Peugeot, Linda Jackson, στο Global Fleet Summit