Ο Δρ. Jörg Homering αναλαμβάνει επικεφαλής παραγωγής και εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz Ludwigsfelde GmbH, από την 1η Νοεμβρίου 2023.

Ο Δρ. Jörg Homering (53 ετών), μέχρι πρότινος Επικεφαλής Βιομηχανικής Στρατηγικής της Mercedes Benz Vans, θα αναλάβει Επικεφαλής Παραγωγής και Εγκαταστάσεων της Mercedes Benz Ludwigsfelde GmbH, την 1η Νοεμβρίου 2023. Διαδέχεται τον Δρα Markus Keicher, ο οποίος αναλαμβάνει άλλα καθήκοντα στην εταιρεία.

“Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Markus Keicher για την εξαίρετη και στενή συνεργασία και δέσμευσή του. Διοίκησε την ομάδα σταθερά σε όλες τις προκλήσεις και διατήρησε την λειτουργία του εργοστασίου ακόμα και σε ταραχώδεις περιόδους. Αναλαμβάνει πλέον άλλα συναρπαστικά και προκλητικά καθήκοντα εντός Ομίλου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ο Jörg Homering διαθέτει μεγάλη εμπειρία για την διοίκηση του εργοστασίου μας στο Ludwigsfelde.Με τις εκτενείς γνώσεις του σε θέματα παραγωγής και την ιδιαίτερη εμπειρία στους τομείς logistics και διαχείρισης ποιότητας, θα συνεχίσει να διοικεί και να αναπτύσσει επιτυχώς το εργοστάσιο», δήλωσε ο Francesco Ciancia, Επικεφαλής Global Operations της Mercedes-Benz Vans.

Ο Jörg Homering ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 στο εργοστάσιο Berlin-Marienfelde της Daimler Benz AG. Κατόπιν διαφόρων υπεύθυνων θέσεων στην κεντρική διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, στη Στουτγάρδη, μετακινήθηκε στην Mitsubishi Fuso, στην Ιαπωνία, όπου τελευταία χρημάτισε Διευθυντής Ποιότητας. Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε επικεφαλής της διεθνούς λειτουργίας logistics “Supply” της Διεύθυνσης Ποιότητας της Mercedes-Benz Vans. Από το 2020 εργάστηκε Επικεφαλής Διεύθυνσης Ποιότητας της Mercedes-Benz Vans και το 2023 ανέλαβε τη σημερινή του θέση ως Επικεφαλής Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Ως διευθυντής εγκαταστάσεων και παραγωγής της Mercedes Benz Ludwigsfelde GmbH, ο Jörg Homering θα είναι υπεύθυνος λειτουργίας του εργοστασίου του Βρανδεμβούργου. Στα νέα του καθήκοντα, θα προωθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και, μεταξύ άλλων, θα εξασφαλίσει την ομαλή κλιμάκωση της παραγωγής του eSprinter, η οποία θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Προηγούμενο άρθροΗ J.D. Power εξαγοράζει το Autovista Group
Επόμενο άρθροΤο Green NCAP αξιολόγησε άλλα επτά νέα μοντέλα το 2023