Το Groupe Renault ανακοίνωσε ότι ο Laurent Rossi, μέχρι πρότινος Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Groupe Renault, ανέλαβε CEO της μάρκας Alpine, από τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Ο Laurent Rossi αναλαμβάνει την Alpine Cars, Sport, F1 και τις αγωνιστικές δραστηριότητες. Θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Groupe Renault. Η Alpine διαθέτει ένα μοντέλο και ο Luca de Meo στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο Cyril Abiteboul, που αποχωρεί από το Groupe Renault, δήλωσε: “Επιθυμώ να ευχαριστήσω το Groupe Renault για την πολυετή εμπιστοσύνη του, ιδιαίτερα με την επανέναρξη και την αναδημιουργία της ομάδας από το 2016. Τα γερά θεμέλια της αγωνιστικής ομάδας και οι οργανισμοί που δημιουργήθηκαν στη Γαλλία και την Αγγλία αυτά τα χρόνια, η στρατηγική εξέλιξη του αθλήματος σε οικονομικά βιώσιμο μοντέλο και, προσφάτως, το πρόγραμμα Alpine, που εκπέμπει νέο νόημα και δυναμισμό, όλα δείχνουν μια πολύ επιτυχή πορεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Luca de Meo για τη συμμετοχή μου στην δημιουργία της Alpine Business Unit και εύχομαι κάθε επιτυχία.

Ο Luca de Meo, δήλωσε σχετικά: “Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Cyril για την άοκνη συμμετοχή του, που έφερε την ομάδα της Renault F1, από την προτελευταία θέση το 2016, στα βάθρα της περυσινής περιόδου. Η εξαιρετική προσπάθειά του στην F1 από το 2007 μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με μια ισχυρή ομάδα και τη νέα ομάδα της Alpine F1 για να κατακτήσουμε τα βάθρα και φέτος”.

Ο Laurent Rossi, 45 ετών, είναι απόφοιτος του ENSEEIHT και του IFP School / ENSPM. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στη Renault, στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών. Το 2009, μετά την απόκτηση MBA από το Harvard Business School, προσελήφθη από το Boston Consulting Group, όπου εργάστηκε στο γραφείο της Νέας Υόρκης ως ειδικός στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το 2012 εντάχθηκε στην Google, ως υπεύθυνος ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων βασικών λογαριασμών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Renault το 2018 και ανέλαβε Διευθυντής Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Groupe Renault.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Škoda συνέχισε την ανοδική της πορεία το 2020
Επόμενο άρθροΗ Baidu σε στρατηγική συνεργασία με τη Geely για EV