Η Sixt έκλεισε το 2020 με μικρό κέρδος, παρά την πανδημία και ανακοίνωσε νέους CEO. Η εταιρεία συνεχίζει τη διεθνή της επέκταση, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την ανάπτυξή της σε νέους τομείς, όπως η Van & Truck. Το καλοκαίρι, ο CEO Erich Sixt θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από τους Alexander και Konstantin Sixt.

Μετά την αξιολόγηση των προκαταρκτικών στοιχείων, η Sixt έκλεισε το 2020 με οριακά θετικό EBT 7,3 εκατ. ευρώ παρά την μαζική κατάρρευση των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Λαμβάνοντας υπόψη τους σημαντικούς περιορισμούς και τις μειώσεις της ζήτησης λόγω της πανδημίας COVID-19, καθώς και τις υψηλές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, την πιο αναπτυγμένη αγορά, το ενοποιημένο EBT του Ομίλου ανήλθε σε -81,5 εκατ. ευρώ και κυμάνθηκε στο προβλεπόμενο όριο μεταξύ -70 εκατ.ν και -95 εκατ. ευρώ. Μετά από φόρους και συμπεριλαμβανομένου του αποτελέσματος από την παύση της δραστηριότητας leasing, ο Όμιλος πέτυχε μικρό κέρδος ύψους 2,0 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εταιρικό EBITDA, το οποίο αναφέρεται στο ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των επιτοκίων, της υποτίμησης και της απόσβεσης των ενοικιαζόμενων οχημάτων, έδειξε ακόμα και καθαρό κέρδος ύψους 75,6 εκατ. ευρώ για το τμήμα Κινητικότητας το 2020. Το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Sixt με τη συνεχή σταθερή αξιοποίηση της δυνατότητας των γραφείων πόλης, καθώς και ο τομέας των μακροπρόθεσμων ενοικιάσεων και συνδρομών αυτοκινήτων, επέτρεψαν στον πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας να διατηρήσει τη μείωση των εσόδων του Ομίλου στο -38,8% στα 1,53 δισ. ευρώ και, επομένως, πολύ κάτω από τη μέση πτώση της διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας, η οποία κατέρρευσε κατά 76% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Erich Sixt, CEO της Sixt SE, δήλωσε: “Η SIXT δραστηριοποιήθηκε, παρέμεινε πιστή στην πορεία της και εκμεταλλεύτηκε την κρίση ως ευκαιρία, αντί να περιμένει απλώς καλύτερες ημέρες. Το γεγονός ότι καταφέραμε να επιτύχουμε έστω ένα μικρό κέρδος στην Ευρώπη, αποδεικνύει την επιτυχία μας στη διαχείριση κρίσεων και την προσαρμοστικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου ακόμα και σε αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση. Ακόμα πιο σημαντικές όμως είναι οι επενδύσεις μας στο μέλλον”.

Επέκταση στις ΗΠΑ

Μετά την απόκτηση δέκα στρατηγικών σταθμών σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, η Sixt είναι πλέον ο τέταρτος ισχυρότερος πάροχος ενοικίασης οχημάτων στις ΗΠΑ. Είναι πλέον παρούσα σε 25 από τα 30 κεντρικά αεροδρόμια της χώρας. Ο αριθμός των σταθμών στα κέντρα των πόλεων αυξήθηκε επίσης από 65 σε 100.

Sixt + συνδρομή αυτοκινήτου

Η συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου Sixt + ενσωματώθηκε ως τέταρτη κατηγορία προϊόντος στην πλατφόρμα κινητικότητας ONE, μαζί με την Sixt rent (ενοικίαση οχήματος), Sixt share (διαμοιρασμός αυτοκινήτου) και Sixt ride (υπηρεσίες μεταφοράς).

Η Sixt + διατίθεται πλέον στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Ελβετία. Η εταιρεία δηλώνει πως πάνω από 10.000 συνδρομητές έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία.

Νέο τμήμα Van & Truck

Από την 1η Ιανουαρίου, η κατηγορία Van & Truck εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της Sixt SE από το δικό της τμήμα, καταδεικνύοντας πως η Sixt την αντιμετωπίζει ως ελκυστική αγορά μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, κυρίως λόγω της αύξησης του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου. Ο στρατηγικός στόχος προσβλέπει στην επίτευξη ηγετικής θέσης στην Ευρώπη, καθώς και ανάλογο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.

Νέοι CEO

Ο από μακρού CEO της Sixt SE, Erich Sixt, θα παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας στις 16 Ιουνίου, σε ηλικία 76 ετών, εξακολουθώντας να προεδρεύει του Εποπτικού Συμβουλίου.

Τον Erich Sixt θα διαδεχθούν οι δύο γιοί του, Alexander και Konstantin Sixt, οι οποίοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2015 και θα διατελούν από κοινού Πρόεδροί του και CEO από τις 17 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Continental εξαγόρασε μερίδιο της Recogni
Επόμενο άρθροH2 Green Steel: παραγωγή χάλυβα χωρίς ορυκτά