Η Toyota ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του C-HR θα αποκαλυφθεί επίσημα στα τέλη του Ιουνίου. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στο πρότυπο Prologue.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Toyota επιβεβαίωσε την έλευση της δεύτερης γενιάς του C-HR. Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 26 Ιουνίου, έχοντας ιδιαίτερα τολμηρή εμφάνιση και σύγχρονες τεχνολογίες.

Αισθητικά, το ιαπωνικό coupe SUV βασίζεται στο Prologue concept, με τη σχεδίασή του να έχει αναλάβει το κέντρο European Design Development της Toyota, στη Γαλλία. Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, φαίνεται ξεκάθαρα το πίσω τμήμα με τη φωτιζόμενη λωρίδα να καλύπτει όλο το πλάτος, και το σήμα της μάρκας να προβάλλεται σε μορφή 3D στο κέντρο μαζί με το όνομα του αυτοκινήτου.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο C-HR διατηρεί τον όγκο του τωρινού μοντέλου, προσφέροντας όμως επιπλέον χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το αμάξωμα θα έχει σαφώς πιο έντονες ακμές και δυναμικές γραμμές, με την κεκλιμένη οροφή, τους μυώδεις θόλους και τους μεγάλους τροχούς να ξεχωρίζουν.

Το εμπρός τμήμα είναι σαφώς πιο επιθετικό, με τα ιδιαίτερα φώτα LED, τις μικρές γρίλες και τον αεραγωγό να δίνουν την αίσθηση ενός αυτοκινήτου που έρχεται από το μέλλον. Οι χειρολαβές στις πίσω πόρτες παραμένουν κρυμμένες, με τις διχρωμίες στο αμάξωμα να θεωρούνται δεδομένα.

Για το σαλόνι, η Toyota δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά. Εκτιμούμε, ωστόσο, πως σε μεγάλο βαθμό υιοθετεί το design του bZ4x.

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, το C-HR επιβεβαιώνεται πως θα λανσαριστεί ως plug-in υβριδικό, με τις μπαταρίες να συναρμολογούνται στην Ευρώπη. Οι προδιαγραφές του επαναφορτιζόμενου συστήματος παραμένουν άγνωστες, όπως και αυτές του απλού υβριδικού.

Αναλυτικές πληροφορίες για το ιαπωνικό μοντέλο και το χρόνο έναρξης της εμπορικής του πορείας στην αγορά, θα δοθούν στις 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας.

Προηγούμενο άρθροΤο LG MyCar Alarm στα μοντέλα της της KG
Επόμενο άρθροIAA Mobility: 5 – 10 Σεπτμεβρίου 2023 στο Μόναχο