www.fleetnews.gr

Σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο από τον Οκτώβριο η παλιά σήμανση καταργείται και πρέπει να εμφανίζονται νέα ομοιόμορφα σύμβολα στις αντλίες καυσίμων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ, κίνηση που αποσκοπεί στην άρση της σύγχυσης όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Τα σύμβολα αυτά είναι:

 

 

 

E5, E10 ή E85 για τη βενζίνη

 

 

 

 

B7, B10 ‘η XTL για το ντίζελ

 

 

 

 

H2, CNG, LPG ή LNG για τα αέρια καύσιμα

Για τη βενζίνη και το ντίζελ, ο αριθμός αντιπροσωπεύει το ποσοστό του βιοκαυσίμου που περιέχει. Στην περίπτωση των αερίων καυσίμων, τα γράμματα δείχνουν το είδος του αερίου που διατίθεται.

Οι ετικέτες θα χρησιμοποιηθούν σε νέα οχήματα, σε αντλίες καυσίμων και θα εκτυπωθούν και στα νέα manuals των οχημάτων. Η σήμανση αυτή θα χρησιμοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα κράτη-μέλη του ΕΟΧ (δηλαδή Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και στα μέλη της CEN Μακεδονία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία. Εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ισχύσουν οι κανόνες της ΕΕ μετά το Brexit κάτι που θα περιλαμβάνει και αυτόν τον νέο κανονισμό σήμανσης.

Ένα πρότυπο CEN προετοιμάζεται για τις ετικέτες που ισχύουν για τα ηλεκτρικά οχήματα και τα σημεία επαναφόρτισης. Αναμένεται ότι ένα παρόμοιο σύστημα θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Προηγούμενο άρθροΗ Skoda εγκαινιάζει το car-sharing για φοιτητές
Επόμενο άρθροΗ Aviapartner επιλέγει τα ηλεκτρικά Citroën στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών