Η Skoda λανσάρισε την Uniqway, μια πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων για φοιτητές και εργαζόμενους που είναι μοναδική στην Ευρώπη.

Η Uniqway αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε από τη Skoda Auto και το Skoda Auto DigiLab σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Τσεχίας, το Τσεχικό Πανεπιστήμιο Επιστημών Ζωής και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Σε αυτά τα τρία ιδρύματα με έδρα την Πράγα, η πλατφόρμα για την κοινή χρήση αυτοκινήτων (car-sharing) έχει αρχίσει να λειτουργεί καθημερινά.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το 2025, η Skoda επιδιώκει την ψηφιακή κινητικότητα ως έναν από τους πυλώνες της μελλοντικής της ανάπτυξης. Το Skoda Auto DigiLab στην Πράγα, στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομικής ικανότητας και της ψηφιακής τεχνογνωσίας της εταιρείας, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας όπως η Uniqway.

Η ιδέα για τη Uniqway ήταν η ανάπτυξη ενός σχεδίου shared-mobility από και για τους φοιτητές – δηλαδή για μια ομάδα-στόχο με εξαιρετικά περιορισμένο προϋπολογισμό. Η υπηρεσία κατανομής αυτοκινήτων και η συνοδευτική εφαρμογή σχεδιάστηκαν από τους ίδιους. 300 φοιτητές συμμετείχαν στη δοκιμαστική φάση, η οποία ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου, η λειτουργική διαχείριση της οποίας σταδιακά αναλήφθηκε από τους ίδιους τους φοιτητές.

Η Skoda διέθεσε 15 αυτοκίνητα Fabia Style. Οι φοιτητές εγγράφονται δωρεάν, για να βρίσκουν και να τηρούν αυτοκίνητα στο διαδίκτυο. Η Uniqway αναμένεται σύντομα να επεκταθεί και σε άλλα πανεπιστήμια της Τσεχίας.

Προηγούμενο άρθροΗ Sixt και οι προοπτικές της για το 2018
Επόμενο άρθροΝέες ετικέτες στις αντλίες καυσίμων σε όλη την Ευρώπη