Νέα σειρά προϊόντων υψηλής καινοτομίας για τον κλάδο της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων όχι μόνο στο δρόμο αλλά και εν πλω, έρχονται από την EVziiin©.

Τα συστήματα παρακολούθησης φόρτισης και ασφάλειας υψηλής ποιότητας αφορούν σε χρήση για επιβατηγά οχηματαγωγά roPax, καθώς και PCCs (Pure Car Carrier) και PCTCs (Pure Car and Truck Carrier). Τα πλήρη συστήματα φόρτισης και παρακολούθησης αποτελούνται από ειδικό υλικό, με κορυφαίες προδιαγραφές ασφαλείας, για εγκατάσταση σε κατάστρωμα αυτοκινήτων και αίθουσες ελέγχου, σε συνδυασμό με ειδικά κατασκευασμένο λογισμικό, ενσωματωμένο στο σύστημα διαχείρισης καυσίμων των πλοίων και επεκτείνεται και στα συστήματα προειδοποίησης και συναγερμού. Το κεντρικό σύστημα ελέγχου, που ονομάζεται σύστημα φόρτισης CYAN, χρησιμοποιεί προσαρμοστική διαχείριση ισχύος και βελτιστοποίηση, επιτρέποντας τη φόρτιση σύμφωνα με την πραγματική ικανότητα διανομής ενέργειας του σκάφους ανά πάσα στιγμή. Τα σχετικά συστήματα αξιοποιούν στο έπακρο την αποφυγή ατυχημάτων που σχετίζονται με πυρκαγιά ή έκρηξη, καθώς εξάγουν όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες από τους σταθμούς φόρτισης και τα συνδεδεμένα οχήματα – προειδοποιώντας για πιθανή δυσλειτουργία ή κίνδυνο για το πλήρωμα το συντομότερο δυνατό.

Οφέλη από την αξιοποίηση των υπηρεσιών

  1. Αξιοποίηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας από πρωτοπόρους χώρες στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, όπως η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες, καθώς και εμπειρία από τις θαλάσσιες μεταφορές στη Βαλτική θάλασσα.
  2. Αυξημένη ασφάλεια: Τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, όπως και κάθε άλλο σύστημα στο καράβι θα πρέπει να πληρούν ειδικές προδιαγραφές και να έχουν την δυνατότητα να ικανοποιήσουν μελλοντικές κοινές Ευρωπαϊκές οδηγίες ασφάλειας. Οι λύσεις της EVziiin παρέχουν αυτές ακριβώς τις δυνατότητες.
  3. Πλήρης διασύνδεση: Οι λύσεις της EVziiin αλληλοεπιδρούν με τα συστήματα του καραβιού και μπορούν να προσφέρουν -συμπληρωματικά με αυτά- απομακρυσμένη λειτουργία των υποδομών που ανήκουν στο σκάφος.
  4. Ολοκληρωμένο οικοσύστημα: Τα κυκλώματα της EVziiin, συνιστούν απομακρυσμένη υποστήριξη, λειτουργία, επίλυση προβλημάτων, τιμολόγηση και είσπραξη τζίρου από υποδομές φόρτισης που ανήκουν στον καράβι.
  5. Εξατομικευμένες υπηρεσίες: To IoT οικοσύστημα της EVziiin υποστηρίζει διαφορετικού είδους προωθητικές ενέργειες (π.χ. προωθητικά κουπόνια) προς τον καταναλωτή/οδηγό προς όφελος των ναυτιλιακών εταιριών και των πελατών τους.

Η EVziiin φέρνει τις συγκεκριμένες λύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Marine Charging Point Ltd, πρωτοπόρο εταιρεία από την Φινλανδία, που θα μεταφέρει -μέσα από τις προϊόντα της- τη σημαντική εμπειρία της Σκανδιναβικής Χερσονήσου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης  και στη θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΗ Tata παρουσιάζει το νέο πρότυπο EV Avinya
Επόμενο άρθροChief Product Development Officer της Hertz ο Ned Ryan