Η Tata Passenger Electric Mobility (TPEM) παρουσίασε το νέο Avinya Concept, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Gen 3 της εταιρείας.

Το νέο πρότυπο Avinya αντικατοπτρίζει το μελλοντικό όραμα της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας EV, που συνοδεύεται από αναβαθμίσεις λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης προς βελτίωση της οδήγησης. Η γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της TPEM θα λανσαριστεί το 2025.

To Avinya έχει σχεδιαστεί για να είναι έξυπνο, ευρύχωρο, βιώσιμο αλλά και τεχνολογικό βασισμένο σε ευέλικτη και στιβαρή αρχιτεκτονική αμιγώς ηλεκτρικών EV Gen 3. Αυτή η παγκόσμια πρωτοποριακή, όπως λέει η εταιρεία, πλατφόρμα προσφέρει υψηλή δομική ασφάλεια και προηγμένο επίπεδο αδιαβροχοποίησης και προστασίας από τη σκόνη, καθιστώντας την έτοιμη για όλες τις μορφές εδάφους.

Αυτή η αρχιτεκτονική έχει κατασκευαστεί με τη χρήση υλικών επόμενης γενιάς, αποδοτικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και αποκλειστικών στρατηγικών διαχείρισης ενέργειας και αλγορίθμων για τη διαχείριση της απόδοσης. Η χρήση ελαφρών υλικών και η βελτιστοποιημένη δομή για σύστημα μετάδοσης κίνησης μόνο για EV με ενεργοποιημένη κατάλληλη ακαμψία, συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της συνολικής μάζας, οδηγώντας σε καλή διαχείριση βάρους.

Το αυτοκίνητο θα έχει δυνατότητα υπερταχείας φόρτισης, φτάνοντας τα 500 χλμ σε 30 λεπτά. Η παγκόσμια πλατφόρμα της TPEM στοχεύει σε υψηλότερη ασφάλεια και απόδοση των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς, με συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς και προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS).

Στρατηγική: Μπαταρίες σιδήρου-λιθίου

Η Tata Motors, ηγέτιδα στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ινδίας, καλύπτει σήμερα το 90% των πωλήσεων EV, σύμφωνα με το Asia Financial.

Ενισχυμένη από τα κυβερνητικά κίνητρα και τις υψηλές τιμές που κρατούν τους ξένους ανταγωνιστές σε απόσταση, η Tata προχώρησε με οικονομικά προσιτή στρατηγική EV.

Η τιμή των 19.000 δολαρίων του Nexon με μπαταρία λιθίου-σιδήρου μικρής αυτονομίας, ενίσχυσε τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων προ διετίας. Μετά από σειρά επενδύσεων, η δραστηριότητα EV της Tata αποτιμάται στα 9 δισ. δολάρια. Φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να φτάσει τις 80.000 μονάδες παραγωγής EV και να λανσάρει 10 μοντέλα EV έως το 2026.

Προηγούμενο άρθροΗ Stellantis ενισχύει τον τομέα υδρογόνου
Επόμενο άρθροΝέα σειρά προϊόντων από την EVziiin