Η Daimler Truck προσφέρει ηλεκτρική υποδομή και υπηρεσίες φόρτισης στην Ευρώπη με τη νέα μάρκα TruckCharge.

Η Daimler Truck παρουσιάζει τη νέα μάρκα TruckCharge στην Ευρώπη. Αυτό το όνομα συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές προσφορές της εταιρείας σχετικά με την ηλεκτρική υποδομή και τη φόρτιση ηλεκτρικών φορτηγών, δηλαδή συμβουλευτικές υπηρεσίες, υλικό και ψηφιακές υπηρεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, η Daimler Truck σκοπεύει να προσφέρει στους πελάτες ένα οικονομικά αποδοτικό συνολικό πακέτο, από την παραγωγή ενέργειας έως τη λειτουργία των οχημάτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης. Η TruckCharge απευθύνεται όχι μόνο σε φορείς εκμετάλλευσης στόλου φορτηγών, αλλά και σε βιομηχανικές εταιρείες με δικό τους στόλο φορτηγών ή σε εξωτερικούς συνεργάτες. Καθώς χρησιμοποιούνται γενικά οχήματα διαφορετικών κατασκευαστών η TruckCharge είναι διαθέσιμη ανεξάρτητα από τη μάρκα του φορτηγού. Η Daimler Truck θα λανσάρει επίσημα την TruckCharge στην IAA Transportation στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο.

Η Karin Rådström, CEO της Mercedes-Benz Trucks, δήλωσε: «Θέλουμε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση απλή και κερδοφόρα για τους πελάτες μας – επίσης πέρα ​​από την αγορά ηλεκτρικών φορτηγών. Με την TruckCharg, συγκεντρώνουμε τώρα τη γκάμα των λύσεών μας κάτω από μια μάρκα και σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας».

Βελτίωση του συνολικού κόστους των εταιρειών στόλου

Η συμβουλευτική υπηρεσία για εταιρείες εκμετάλλευσης στόλου αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου οικοσυστήματος που στοχεύει στη βελτίωση του συνολικού κόστους που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά φορτηγά από την Daimler Truck. Εδώ και αρκετό καιρό, οι ειδικοί της εταιρείας παρέχουν βοήθεια στους πελάτες οχημάτων για τον εξηλεκτρισμό των στόλων και των αποθηκών τους. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται έμφαση στη συμβουλευτική σε ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς και στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον σχεδιασμό υποδομής φόρτισης αποθήκης, παράλληλα με τη σύνδεση στο δίκτυο. Επιπλέον, οι σύμβουλοι της Daimler Truck μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό ευκαιριών δημόσιας χρηματοδότησης για υποδομές και οχήματα.

Σταθμοί φόρτισης αμαξοστασίων πελατών – ψηφιακές υπηρεσίες

Η Daimler Truck προσφέρει επίσης στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράζουν σταθμούς ταχείας φόρτισης από τις αντιπροσωπείες της. Το πακέτο “Depot Charging” περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες, πωλήσεις υλικού και τεχνική εξυπηρέτηση καθώς και λύσεις χρηματοδότησης από την Daimler Truck Financial Services για την υποδομή φόρτισης. Επιπλέον, οι ειδικευμένοι συνεργάτες της Daimler Truck πραγματοποιούν την εγκατάσταση κατόπιν αιτήματος. Στόχος είναι να διασφαλιστούν ομαλές διαδικασίες φόρτισης και υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας οχημάτων. Τα πρώτα πιλοτικά έργα ξεκίνησαν σε διάφορες αντιπροσωπείες στη Γερμανία στα τέλη του τρέχοντος Μαΐου, ενώ σταδιακά προστίθενται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Alpitronic είναι ο στρατηγικός συνεργάτης για τους σταθμούς φόρτισης.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη λειτουργία του στόλου οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης διαχείρισης φόρτισης. Κατάλληλες λειτουργίες πληρωμής για φόρτιση εκτός αμαξοστασίου («δημόσια φόρτιση») ολοκληρώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Προηγούμενο άρθροMyAvis.gr: Η ψηφιακή πλατφόρμα αναβαθμίζεται
Επόμενο άρθροΟι ταξινομήσεις στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024